su7791 Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Napisano 29 Styczeń 2013 Witam.Jestem posiadaczem magnesu neodymowego w kształcie kwadratu o wymiarach 100mmX100mmX10mm.Mam pytanie,czy można takową płytkę przewiercić w celu zamontowania karabińczyka?Płytka wykonana jest z nikiel+miedź+nikiel.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
owieczka Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Prawie na pewno ci pęknie magnesy neodymowe są kruche i podatne na odpryskiwania przy uderzeniach a ponadto wysoka temperatura podczas wiercenia jaką wytworzy wiertło sprawi że magnes może utaić swoje właściwości.Pozdrawiam
su7791 Napisano 29 Styczeń 2013 Autor Napisano 29 Styczeń 2013 Nawet taka miedziana płytka?Da się tak zahartować miedź?Myślałem,ze hartować można tylko stal...Pytania może banalne ale chcę się dowiedzieć jak najwięcej na ten temat.
Grzegorz42 Napisano 30 Styczeń 2013 Napisano 30 Styczeń 2013 Witam. lepiej zrobić obudowę z nierdzewki lub ze zwykłej stali wtedy masz pewność że wyciągniesz magnes a nie sam sznurek. jak chcesz to zrobię taką obudowę. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.