marekboss2102 Posted January 28, 2013 Author Share Posted January 28, 2013 witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc w rozpoznaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 http://silver-copeck.narod.ru/8006/1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekboss2102 Posted January 29, 2013 Author Share Posted January 29, 2013 dziękuje za podpowiedź ale czy kolega może coś powiedzieć na temat napisu poprzecznego do napisu władcy czy to poprostu wada wybicia monety Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 RUSIРУСНnie jest to błąd bicia monety...jest to błąd przygotowania stemplai jest to dowód na sposób bicia / tworzenia tłokazrób dobre makro tej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekboss2102 Posted January 30, 2013 Author Share Posted January 30, 2013 dziękuje leprze foto postaram się zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekboss2102 Posted January 31, 2013 Author Share Posted January 31, 2013 starałem się pozdrowienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopijnik2 Posted January 31, 2013 Share Posted January 31, 2013 no to pięknie...cofam:jest to błąd przygotowania stempla"stempel wykonany z premedytacjąw widocznej formie---------------polityka - wymagała zaznaczenia RUSISZEŚCIOWERSOWY napis - odbijany był w szczątkowej pięciowersowej wersji - za mała łezka"więęc ze względów politycznych - specjalnie wykonanym stemplem dodatkowym - dobito RUSI" - wtle pięciu wersówstempel - specjalny - głębokipowyższe dotyczy przygotowania tłoka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekboss2102 Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 no to super dzięki za pomoc a może kolega coś wie na temat występowania takich kopiejek bo ja jeszcze takiej nie spotkałem z bocznym biciem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.