Skocz do zawartości

X-terra 705 vs. Whites MXT vs. Fisher F70

Motyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć wszystkim,
przemyślałem wszystko i zawęziłem krąg moich potencjalnych nowych wykrywaczy do tych modeli.
Wykrywacz ma być głównie na kolorową drobnicę. Chodzę w dość zaśmieconym terenie, więc ważna jest dla mnie dobra dyskryminacja i separacja.
Lubię przemiatać dość szybko.

Wyświetlacz jest dla mnie ważny, ale nie niezbędny.

Teren głównie poletka i łąki, ale do lasu też fajnie by było czasem się wybrać.

Moim faworytem jest MXT, jednak jestem otwarty na inne propozycje.

Będę wdzięczny za pomoc :)

Co radzicie wybrać? Będę wdzięczny za pomoc.
Napisano
koniecznie chcesz się ożenić,wybierasz,przebierasz a w końcu,my mamy wybrać Ci najlepszą pannę.bądź mężczyzną i zdecyduj sam.
Napisano
koniecznie chcesz się ożenić,wybierasz,przebierasz a w końcu,my mamy wybrać Ci najlepszą pannę.bądź mężczyzną i zdecyduj sam.
Napisano
Ja już zdecydowałem, że któryś z tych modeli. Interesuje mnie tylko jeszcze porównanie ich ergonomii oraz zdolności separacji, i szybkości działania. Każdy ma swoje + i -, jednak którykolwiek jednak kupię, będzie to dla mnie przeskok technologiczny. Żadnego z tych wykrywaczy nie miałem w ręku, chętnie usłyszę opinię kogoś, kto zna któreś z tych wykrywaczy i szuka stricte drobnicy.
Napisano
kolego z wymienionej przez Ciebie trójki miałem tylko F70 i nie polecam.

w zaśmieconym terenie leży całkowicie

najlepszy wydaje mi się MXT ale to tylko moje skromne zdanie
Napisano
A ja polecał z czystym sumieniem 705 , chodzę z nim po bardzo zaśmieconym terenie i daje sobie radę znakomicie . Jak już kiedyś ktoś napisał każdy swoje będzie chwalił , więc wybór należy do ciebie
Napisano
Miałem MXT, mam Xterre i według Mnie na drobnice to bardzo porównywalne sprzęty. Na jednym i drugim się nie zawiedziesz. MXT solidny, ale za to ciężkawy (przynajmniej dla mnie). Terka leciutka, stelaż mógłby być solidniejszy.
Napisano
Wziąłbym też pod rozwagę XP GMP - solidna konstrukcja, b.dobry zasięg,szybki,stabilny i rewelacyjna separacja w zaśmieconym terenie.Za ok.2-2,5 tys. można było ostatnio wyrwać" na Allezło...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie