Motyk Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Napisano 29 Grudzień 2012 Cześć wszystkim,przemyślałem wszystko i zawęziłem krąg moich potencjalnych nowych wykrywaczy do tych modeli.Wykrywacz ma być głównie na kolorową drobnicę. Chodzę w dość zaśmieconym terenie, więc ważna jest dla mnie dobra dyskryminacja i separacja.Lubię przemiatać dość szybko.Wyświetlacz jest dla mnie ważny, ale nie niezbędny.Teren głównie poletka i łąki, ale do lasu też fajnie by było czasem się wybrać.Moim faworytem jest MXT, jednak jestem otwarty na inne propozycje.Będę wdzięczny za pomoc :)Co radzicie wybrać? Będę wdzięczny za pomoc.
Motyk Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Napisano 29 Grudzień 2012 Ew. do porównania dołączam Rutusa Optima
rufa Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 koniecznie chcesz się ożenić,wybierasz,przebierasz a w końcu,my mamy wybrać Ci najlepszą pannę.bądź mężczyzną i zdecyduj sam.
rufa Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 koniecznie chcesz się ożenić,wybierasz,przebierasz a w końcu,my mamy wybrać Ci najlepszą pannę.bądź mężczyzną i zdecyduj sam.
Motyk Napisano 29 Grudzień 2012 Autor Napisano 29 Grudzień 2012 Ja już zdecydowałem, że któryś z tych modeli. Interesuje mnie tylko jeszcze porównanie ich ergonomii oraz zdolności separacji, i szybkości działania. Każdy ma swoje + i -, jednak którykolwiek jednak kupię, będzie to dla mnie przeskok technologiczny. Żadnego z tych wykrywaczy nie miałem w ręku, chętnie usłyszę opinię kogoś, kto zna któreś z tych wykrywaczy i szuka stricte drobnicy.
abbie Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 kolego z wymienionej przez Ciebie trójki miałem tylko F70 i nie polecam.w zaśmieconym terenie leży całkowicienajlepszy wydaje mi się MXT ale to tylko moje skromne zdanie
mariusz12348 Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 A ja polecał z czystym sumieniem 705 , chodzę z nim po bardzo zaśmieconym terenie i daje sobie radę znakomicie . Jak już kiedyś ktoś napisał każdy swoje będzie chwalił , więc wybór należy do ciebie
misiek523 Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 Miałem MXT, mam Xterre i według Mnie na drobnice to bardzo porównywalne sprzęty. Na jednym i drugim się nie zawiedziesz. MXT solidny, ale za to ciężkawy (przynajmniej dla mnie). Terka leciutka, stelaż mógłby być solidniejszy.
A.D.M. Napisano 29 Grudzień 2012 Napisano 29 Grudzień 2012 Wziąłbym też pod rozwagę XP GMP - solidna konstrukcja, b.dobry zasięg,szybki,stabilny i rewelacyjna separacja w zaśmieconym terenie.Za ok.2-2,5 tys. można było ostatnio wyrwać" na Allezło...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.