Skocz do zawartości
  • 0

Pocisk

Paweles1984

Pytanie

Napisano

Witam szanownych kolegów, pomoże ktoś w identyfikacji pocisku ze zdjęcia? Znaleziony przypadkowo w miedzy przy polu na który wychodzą fanty z okresu z I WŚ. Dla porównania wielkości obok jest butelka od piwa 0,5L. Z góry dziękuje za pomoc

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wydaje mi się, jestem hydraulikiem od kilku ładnych lat, nie widziałem jeszce butli typu tlen, acetylen dwutlenek węgla w takim gabarycie... ale ręki też nie daje uciać że to nie to... Nie dotykałem tego ale spód tego znaleziska wyraźnie przypominał pocisk. Może to pocisk z jakąś osłoną na zapalnik np.do transportu ... Nie mam pojęcia. Wrzucam drugą fotkę

Napisano

Coś w tym stylu. Ale mimo tego ja bym przy tym nie manipulował. Kiedyś byłem świadkiem jak odrobina siarkowodoru z reduktora potraktowała człowiek. O mały włos a by był po amtej stronie".

Napisano
Może ta butla jest faktycznie z 1wś a w niej CHLOR. Mogła by się różnić budową od tych znanych Tobie.Trochę czasu minęło.
Napisano
kolego didi, masz sporo racji w tym co piszesz. Poszukałem trochę w necie pod tym kątem. Dziele się tym co znalazłem...http://myvimu.com/exhibit/27088-stalowa-butla-na-chlor-z-1915-r

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie