saperfts Napisano 17 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2012 Witam. Potrzebuje pewnej rady od znawców tematu. Mianowicie chodzi o zmianę ustawienia armaty s60 z marszowego na bojowy.Co należy wykonać żeby armata osiadła. W sobotę pobieżnie przejrzalem i zauważyłem tylko jedEN przełącznik w środkowym stanowisku . Ale podejrzewam że sprawa jest bardziej skomplikowana. Byłbym wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Przełączniki o których piszesz to pewnie są te do załączania PUAZO albo podświetlenia przyrządów celowniczych. z przestawianiem nie mają nic wspólnego.Aby posadzić armatę powinno 2 funkcyjnych na komendę działonowego jednocześnie przekręcić cylinder na pompie poprzez wajchę do niego przyspawaną-cylindry te znajdziesz między blokadami zawieszenia na górze(trudno ich nie zauważyć)przekręcać jednak należy powoli uważając by nie wsadzić nogi pod ramę albo opadające wachacze ;)Jak byś chciał to zrobić profesjonalnie to musisz zebrać ekipę;) działon składa się z 7 funkcyjnych a pełne przełożenie z marszu do boju zgrana drużyna powinna wykonać poniżej 2 minut No, może bez kotwiczenia;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2012 Jarosłav dzieki wielkie:) Rzucilem temat na kilku forach ale nikt nic nie wie. Az 7 to nie będe ściągać, spróbujemy we 2 osoby. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Jak byś był ze sprzętem w Poznaniu lub okolicach to chętnie mogę pomóc, trochę na tym sprzęcie przepracowałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2012 Akurat sprzęt stoi w Ustce:) a mógłbyś zarzucic jakims zdjeciem tych cylindrów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2012 na stronie http://www.vademekumelewa.cal.pl/download/cat_view/72-bius/107-57-mm-armata-plot-s-60.html?start=25znalazłem taki opis :Podczas przestawiania armaty z położenia marszowego do położenia bojowego należy zamknąć zawór , przez obrócenie rękojeści do oporu w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara , i wykonać kilka ruchów dzwignią pompy . Gdy rygiel zostanie odciążony , należy przestawić go na napis “ Bojowe “ , potem powtórnie otworzyć zawór . Wówczas kułaki pod ciężarem armaty naciskają tłok , który przetacza płyn z cylindra do kadłuba i zbiornika pompy przez rurkę , trójnik , gniazdo kulki urządzenia zaworowego i skośny otwór w kadłubie pompy . Wtedy tłok przesuwa się w dół i armata płynnie osiada na ziemi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.