Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet mod. 1871/84 Messer"

DarSoul

Pytanie

Napisano

Witam. Jestem początkującym kolekcjonerem broni białej, a chciałbym się upewnić czy dobrze rozszyfrowałem ten egzemplarz, który nabyłem po śmiesznej cenie. Wydaje mi się, że jest to pierwszy bagnet typu nożowego, produkcji niemieckiej wzór. 1971/84 tzw. Messer"; średnica oczka ok. 17,5mm; sygnowania: 1)na głowni napis Alex Coppel Solingen"; 2)na barku głowni przy oczku jelca cyfra 87 (rok produkcji?) i poniżej mocno nieczytelna korona z jakimś znaczkiem; 3) na głowicy rękojeści pomiędzy okładzinami litera gotycka (I lub J?) w koronie. Mam rację codo modelu? Jak jest cena giełdowa egzemplarza w takim stanie?
Pozdrawiam wszystkich fascynatów bagnetów:)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
... a co do ceny, to w zakończonych na Allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&country_code=1&string=bagnet+niemiecki+71%2F84&search_type=1&shop=0&closed=1&exclude=&shippingTime=0&price_from=&price_to=&category=0&order=t&view=gtext&offer_type=0

Pozdrawiam,
Piotr.
Napisano

Sygnowanie na rękojeści pomiędzy okładzinami. Jaka jest orientacyjna cena takiego bagnetu?.. nie chcę się go pozbywać oczywiście.. ale lepiej widzieć?

Napisano
Dzięki Einherjer i Zukuri:) bardzo pomocne były Wasze odpowiedzi..i co najważniejsze nie przepłaciłem;)...bagnet mój był dwukrotnie tańsze niż te z Alledrogo;)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie