Skocz do zawartości

Kabel od sondy 8" Alpha/Delta

xen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Jako, że stałem się nabywcą Alphy 2000 mam kilka pytań z racji tego, że mamy zastój w terenie.

Wiele razy doczytałem się, że kabel od Alphy/Delty (Sonda 8) jest bardzo delikatny (cienki) i przez to sprzęt się wzbudza.
Z Alphą byłem w terenie 2 razy w ciągu największych śniegów i mrozów i nie zauważyłem takiego czegoś w opcji otorycznie" a raz czy 2 góra.
Podobno problem ten występuje rzadziej gdy przesiadamy się na sondę 11".

Stąd też moje pytanie. Czy jest jakiś sposób na ten kabel? :)
Myślałem, żeby czymś ją owinąć, kwestia tylko czym i czy przyniesie to jakieś efekty, stabilność? :)

Proszę o porady, sugestie, a ja zabieram się za tworzenie osłonki na elektronikę i sondę :)
Napisano
Ma ktoś jakiś pomysł? Myślałem, żeby cały kabel owinąć rurką termo (ta która pod wypływem ogrzania się zwęża) kilka takich warstw mogłoby pomóc?
Napisano
Witam,

ja bym sobie darował na twoim miejscu tego typu zabiegi bo uważam, że nie ma sensu. Owszem kabel cewki 8' w porównaniu do cewki 11'DD jest cienki, ale z tym, że jest bardzo delikatny i, że sprzęt się ciągle wzbudza to przesada. Kabel jest taki sam jak przy cewce w F2.

Pozdrawiam.
Napisano
To znaczy, to tylko opinie z forum" natomiast tak jak napisałem, zdarzyło mi się wzbudzenie raz, a przezorny zawsze ubezpieczony :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie