Skocz do zawartości

Przesiadka z Proximy.

Mr.Vegas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy. Zamierzam zamienić moją proxe (mam już ponad 3 lata) na coś lżejszego o podobnych lub lepszych osiągach. Ma być zarówna na las jak i pole, na militarke i kolor. Głównie chodzi o to żeby była lżejsza od poprzedniczki (kilka godzin biegania na proximie i ręka wysiada). Cena ok. 2000zł. Co byście doradzili ? pozdro ;)

sidzok, o ile lżejsze?

Mr.Vegas, jak byłeś zadowolony z efektów proximy, a jedyny minus to waga, to może lepiej poczekać na argo z nową, lżejszą sondą DD? Jaskółki ćwierkają, że ma być na wiosnę.

0,5kg miała być lżejsza :) dobrze powiedziane - miała być, ale nie była.
Mam kolegę z argo v.3, kupił po proximie v.1, coś jak teraz Mr.Vegas, i jest zadowolony. To chyba coś w tym jest...

... cewka taka czarna, DD?? nie pamiętam, wiem że dokupił inną niż w standardzie. Trochę dziury szerokie kopał przy niej bo z namierzaniem mu jeszcze nie szło, to będzie DD. Ogólnie w trakcie pierwszego wspólnego wypadu argo i mxt łapały tak samo te sygnały, które sprawdzaliśmy oboma wykrywaczami, bo akrat porównywaliśmy na początku. To od niego wiem że ta waga to chyba raczej się nie zmieniła w rutusikach.
W kwestii militarki się nie wypowiadam, bo jako zagorzały pacyfista, nie interesuje mnie gruby złom ;)

• 1 month later...
Witam ponownie ;) Przepraszam że nie odezwałem się nic w temacie ale kombinowałem trochę i nie miałem czasu. Nadal myślę o zamianie proximy, ale teraz mam większy budżet. Co byście polecili ? Chodzi głównie o coś lekkiego i uniwersalnego tak jak pisałem w pierwszym poście. Pozdro !

• 2 years later...
Witam, odgrzewam temat ! Może po paru latach będą jakieś ciekawe propozycję ;) Zastanawiałem się nad Argo 3.0, ale nie jestem pewien. Zależało by mi również na sprzęcie stabilnym który mógł by pracować w dość zaśmieconym terenie oraz pod liniami WN. Pozdro !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie