Mr.Vegas Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2012 Witam koledzy. Zamierzam zamienić moją proxe (mam już ponad 3 lata) na coś lżejszego o podobnych lub lepszych osiągach. Ma być zarówna na las jak i pole, na militarke i kolor. Głównie chodzi o to żeby była lżejsza od poprzedniczki (kilka godzin biegania na proximie i ręka wysiada). Cena ok. 2000zł. Co byście doradzili ? pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 a jaką masz wersje?? pytam bo nowsze wersje są lżejsze trochę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2012 Witam, wersja 1.1 A o jak jest różnica w wadze nowszych wersji ? Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 sidzok, o ile lżejsze?Mr.Vegas, jak byłeś zadowolony z efektów proximy, a jedyny minus to waga, to może lepiej poczekać na argo z nową, lżejszą sondą DD? Jaskółki ćwierkają, że ma być na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 z tego co mi się o uszy obiło gdy kupowałem wersje 4.0 to o jakieś 0,5kg miała być lżejsza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 0,5kg miała być lżejsza :) dobrze powiedziane - miała być, ale nie była. Mam kolegę z argo v.3, kupił po proximie v.1, coś jak teraz Mr.Vegas, i jest zadowolony. To chyba coś w tym jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2012 Jaką cewkę ma przy argo ? Jak się sprawuje na militarkę i kolor ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 proxima wcześniejsza ważyła 2kg a wersja 4.0 i późniejsze 1,5kg coś takiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 teraz specjalnie zważyłem wersje 4.0 -bez koszyczka z bateriami- 1,6 kg. A z bateriami- 1,75 kg. Teraz wystarczy jak ktoś zważy wcześniejszą wersje pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomb750 Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Moja 2.0 z bateriami waży równo 2kg wg. wagi łazienkowej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pas Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 ... cewka taka czarna, DD?? nie pamiętam, wiem że dokupił inną niż w standardzie. Trochę dziury szerokie kopał przy niej bo z namierzaniem mu jeszcze nie szło, to będzie DD. Ogólnie w trakcie pierwszego wspólnego wypadu argo i mxt łapały tak samo te sygnały, które sprawdzaliśmy oboma wykrywaczami, bo akrat porównywaliśmy na początku. To od niego wiem że ta waga to chyba raczej się nie zmieniła w rutusikach.W kwestii militarki się nie wypowiadam, bo jako zagorzały pacyfista, nie interesuje mnie gruby złom ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 Moja 2.0 z bateriami waży równo 2kg wg. wagi łazienkowej ;)"ja ważyłem na wadze kuchennej bo na łazienkowej nic nie pokazywało(cyfrowa) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2013 Witam ponownie ;) Przepraszam że nie odezwałem się nic w temacie ale kombinowałem trochę i nie miałem czasu. Nadal myślę o zamianie proximy, ale teraz mam większy budżet. Co byście polecili ? Chodzi głównie o coś lekkiego i uniwersalnego tak jak pisałem w pierwszym poście. Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okrezna5 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Zgadzam się z Sylwester45 At Pro to świetny detektor kombajn na drobnicę ale podkowę też daje na kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 A jak radził by sobie z militarką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piowo2007 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 po Proximie Argo v. 3.0. na cewce DD oczywiście... Nie pożałujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Witam, odgrzewam temat ! Może po paru latach będą jakieś ciekawe propozycję ;) Zastanawiałem się nad Argo 3.0, ale nie jestem pewien. Zależało by mi również na sprzęcie stabilnym który mógł by pracować w dość zaśmieconym terenie oraz pod liniami WN. Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioAT Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Witam!Mam Kolegę który chodzi z ARGO i przeklina dzień w którym został jego szczęśliwym" posiadaczem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 ok, dlatego napisałem że jeszcze nie jestem zbyt pewny co do Argo. Myślałem o zmianie na coś innego niż Rutus. Oprócz wagi, stabilnej pracy zależy mi też oczywiście na poprawie osiągów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 chcesz stabilności i chodzenia pod liniami zapomnij o Argo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 No dobra, więc może jakieś propozycję co do konkretnego sprzętu a nie tylko skreślanie Argo. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśny skrzat Napisano 23 Czerwiec 2015 Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Witam.Ja swoją Proxime zamieniłem na X-Terra 705 i jestem zadowolony z zamiany. Było to jakieś 4 lata temu. No ale od tamtej pory pojawiło się wiele innych wykrywaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 23 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Cześć, X-Terra 705 też biorę pod uwagę. Możesz napisać jaka była różnica po przesiadce z Proxy ? Waga, zasięg, dyskryminacja, stabilność ? Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr01051989 Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Szczerze spróbuj T2 , dobra kosiarka. Możesz też zaczerpnąć info na temat GM 5 , warto poczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Vegas Napisano 24 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Dzięki Piotr za propozycję. Jeśli ktoś jeszcze może się wypowiedzieć o doświadczeniach z x-terrą to chętnie poczytam ;) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.