banditez89 Napisano 15 Listopad 2012 Napisano 15 Listopad 2012 Witam,Jako że temat mnie nurtuje a takiego nie znalazłem to pytam:Czy jest jakaś odczuwalna różnica pomiędzy modelami Teknetics Alpha 2000 a Delta 4000? Doradźcie co lepiej wybrać (alphe bym mógł kupić niebawem, do delty niestety musiałbym dozbierać i kupić ją później)Zdrów
RAJTAR Napisano 16 Listopad 2012 Napisano 16 Listopad 2012 Między alphą a deltą z cewką koncentryczną nie ma wielkiej różnicy - oprócz ceny ;)- cewka 8 zaopatrzona" jest w sztywny kabel powodujący wzbudzanie się urządzenia w wilgotnych zaroślach, itd( była o tym mowa na forum wielokrotnie). Ponieważ zbliża się zima dozbieraj parę groszy" i kup deltę z cewką 11DD , a różnica między deltą w tej konfiguracją a alphą będzie niczym przepaść.
MilKam88 Napisano 17 Listopad 2012 Napisano 17 Listopad 2012 Witam,jeżeli nie chcesz używanego sprzętu to się wstrzymaj z zakupem bo do 750zł z nowych interesujących" wykrywaczy jak to ująłeś nic nie kupisz. Tak jak napisał kolega Rajtar zima już za pasem a wtedy są zawsze jakieś promocje (tańszy sprzęt, dodatkowe akcesoria). Dozbieraj trochę grosza, przemyśl na co bardziej się będziesz nastawiał w poszukiwaniach i wtedy coś kupisz. Pozdrawiam.
x-paweu Napisano 17 Listopad 2012 Napisano 17 Listopad 2012 Witaj banditez.Jako posiadacz między innymi wykrywacza DELTA 4000 w czasie użytkowania nie zauważyłem aby się wzbudzał w mokrej trawie-zapewniam cię.Wzbudzał się jednak w czasie lekkich stuknięć np o korzeń w lesie czy też w jakieś drzewko.Ale to raczej banał nie warty tłumaczeń i tym się nie martw.O cewce w zestawie za około 1400 zł wiem np to że potrafi pracować na wyższej czułości nie wzbudzając się przeciwnie do tej okrągłej.Co wiąże się zapewne i z zasięgiem.Przemiata się jednak trochę łatwiej i zręczniej cewką okrągłą.Mimo wszystko większa sonda jest warta uwagi.Co do alphy to różni ją np brak identyfikacji cyfrowej,która moim zdaniem no i dla mnie jest naprawdę ciekawym rozwiązaniem.Jeśli kupisz Deltę i troszkę z nią popracujesz to będziesz mógł zdecydować czy dokupić z czasem duża cewkę.Co do Aphy zasięg jest na pewno taki sam.Tym i tym znajdziesz sporo ciekawych rzeczy.W podobnej cenie jest jeszcze Fisher F2 i ma chyba identyfikację cyfrową.
x-paweu Napisano 17 Listopad 2012 Napisano 17 Listopad 2012 Zapomniałem Cię pozdrowić i życzyć powodzenia.Trzymaj się.
RAJTAR Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Deltę i troszkę z nią popracujesz to będziesz mógł zdecydować czy dokupić z czasem duża cewkę." taa... i zamiast 1400 PLN zapłacisz 1600 PLN - rzeczywiście rewelacja...
RAJTAR Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 czasie użytkowania nie zauważyłem aby się wzbudzał w mokrej trawie-zapewniam cię" - to mało uważny jesteś ;) Twój głos vs opinie reszty użytkowników delty z cewką 8 i dystrybutora...hmm ciekawe...
gral Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Witam.Potwierdzam,Delta przy dużej wilgotności potrafi się wzbudzić.Zazwyczaj chodzę na 11,ale na 12 też się nie wzbudza(czyste pola).Jeżeli chodzi o zarośla szczególnie wilgotne może troszkę wariować,wystarczy wtedy zjechać do 10 i cisza.Zasięg spadnie niezauważalnie,ale i wtedy będzie głębsza od konkurencji (wystarczy przejrzeć testy powietrzne na You Tube).Pozdrawiam.
x-paweu Napisano 18 Listopad 2012 Napisano 18 Listopad 2012 Przeważnie chodziłem z czułością ustawioną domyślnie i jak mówię,że się nie wzbudzał to się nie wzbudzał i mi tu kazań nie praw.''taa... i zamiast 1400 PLN zapłacisz 1600 PLN - rzeczywiście rewelacja...''Jak jesteś na utrzymaniu rodziców albo pracujesz w biedronce to dla ciebie i 1000 zł nie będzie rewelacją.Mowa o wzbudzaniu ale już o czułości nie.Moje ustawienia były na tyle optymalne,że zasięg dało się przełknąć i w trawie się nie wzbudzał.
xen Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 x-paweu, kolejny raz Cię zjadę, bo jak dla mnie, jesteś nic nie warty :/, i na tym forum się chłopie marnujesz tylko, więc radziłbym nie zaglądać tutaj...Jak jesteś na utrzymaniu rodziców albo pracujesz w biedronce to dla ciebie i 1000 zł nie będzie rewelacją" - może pracować i w budce z lodami, ale Tobie nic do tego, więc przestań durnie komentować.Wracając do tematu Alphy i Delty" :)Sam niedawno zastanawiałem się nad Alphą :)Szybka identyfikacja, kilka ciekawych opcji, zasilanie tylko 1 baterią 9v :) Na znanym portalu aukcyjnym jest teraz 1 na sprzedaż (kończy się w niedzielę) i nie powinna przekroczyć 500zl :) - tyle Ci mogę zdradzić :)Więc jeżeli szukasz a już" to możesz spróbować :)Spodoba się to reszta zostanie na sondę, nie spodoba się to stratny nie będziesz bo ktoś ją zawsze odkupi :)Takie jest moje zdanie, nikomu go nie wciskam :)Pozdrawiam, x.
banditez89 Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Panowie dziękuję za odpowiedzi i rady. Biorę więc Alphę :)Pozdrawiam Was serdecznie,Banditez89
RAJTAR Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 Jak jesteś na utrzymaniu rodziców albo pracujesz w biedronce to dla ciebie i 1000 zł nie będzie rewelacją" x- paweu nie będę komentował twoich durnych komentarzy umysłowy inwalido - zrobił to bardzo trefnie kolega xen - za co bardzo mu dziękuję. A dla Twojej wiadomości nie pracuję w biedronce i nie jestem na utrzymaniu rodziców - ale każdy sądzi po sobie, prawda?, poza tym nie zrozumiałeś sedna sprawy - wyjaśnię dla innych znafcuf" takich jak ty - otóż delta z cewką 11 w zestawie kosztuje ok 1400 , natomiast z 8 ok 1050 Jeśli kupisz Deltę i troszkę z nią popracujesz to będziesz mógł zdecydować czy dokupić z czasem duża cewkę."a oto twoja bezsensowna rada...Nie zaglądaj na to forum bo się ośmieszasz.pozdrawiam RAJTAR.
RAJTAR Napisano 19 Listopad 2012 Napisano 19 Listopad 2012 xen - miało być trafnie a nie trefnie - sorry , i dodam jeszcze że 11 czyli jak znafca" x-paweu twierdzi duża ceka" kosztuje 600 zł.. - i gdzie tu logika? ale znafca" wie swoje.
banditez89 Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Panowie spokojnie, na prawdę nie ma sensu się kłócić. Warto przedstawiać swoje racje ale róbmy to z kulturą. Brać powinna trzymać się razem. Zdrów
x-paweu Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 Xen-po pierwsze :odpowiedziałem w niegrzeczny sposób do kolegi rajtara bo on do mnie odpowiedział nie ładnie.Takie:..''taaa''czy podobne wyrażenia w środowisku i w moim miejscu pracy ale nie tylko są bardzo nie poprawne ale i obraźliwe.Nie godzi się rozmawiać w ten sposób z każdym.Z kolegami może i owszem.Ja jednak do nich nie należę.Nie wiem czy to rozumiesz.Po drugie:nie jestem wybitnym znawcą,a to co napisałem to napisałem.Zauważ rajtar i zrób to z uwagą--napisałem 1400zł bo odniosłem się do zdania kolegi banditeza który podał tą kwotę i miało to tylko charakter orientacyjny. Zdania o dokupieniu cewki nie skomentuję bo mnie już głowa boli. Dodam jeszcze iż troszkę się pofatygowałem i znalazłem świeże zdjęcie z twoimi maluchami na tym forum.Z tego powodu-kończę te kłótnie i uszanuję twoje obecne położenie.I nie szukaj tu podtekstów bo robię to dla dobra ogółu,tak po prostu.Xenowi proponuję zająć podobne stanowisko.
xen Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 i w moim miejscu pracy ale nie tylko są bardzo nie poprawne ale i obraźliwe" - czyli swój stres odreagowałeś tutaj, utwierdzając nas w przekonaniu, że nie masz szacunku do ludzi pracujących w biedronce itd, masz się za kogoś wyższego (jak typowy aryjczyk :) - no no, brawo Pawle :)Co do tych kolegów - na forum przyjęło się, że każdy użytkownik jest kolegą z forum", bo nigdy nie wiesz kto udzieli Ci pomocy w ID :)Co do tych cen to też się gubisz, bo jaki jest sens kupić deltę za 1066 ze standardową 8" i dać potem ok. 600zł za kolejną sondę, jak za 1400 jest ten sam zestaw co w/w :) ?Poza tym Twoja niewiedza na temat sprzętu pokonuje nawet Ciebie: http://odkrywca.pl/delta-4000-i-jej-rozstrojenie-z-biegiem-czasu-,711721.html#71172112 miesięcy z Deltą, i taki banał? :) Oj Paffełku paffełku...ZAKOŃCZYLI.Pozdrawiam, x
x-paweu Napisano 20 Listopad 2012 Napisano 20 Listopad 2012 Biedronka czy mrówka nie ważne.Ja nie mówię żeby -brał- zestaw za 1066.A później-dokupił- sondę za 600.Pieniądze często się zbiera,odkłada,oszczędza i pomyślałem o tym raczej pod tym kątem.Nie mówię:kup wykrywacz i jutro będziesz wiedział co dalej.Bo faktycznie trochę to za drogo.Nie wiem tylko dlaczego to zdanie zostało potraktowane i zrozumiane akurat w ten sposób?Jakbym szastał czyimś portfelem albo dyktował co ma robić według moich przekonań.Może po prostu nie rozwinąłem swoich myśli tak jak powinienem.Nie potrafię tego bardziej wytłumaczyć.A co do tego postu to faktycznie -odniosłem wrażenie,że tak się stało.I raz jeszcze grzecznie podkreślam -napisałem:nie wzbudzał --mi--się w trawie.ALE w trawie ---nie nad metalem.Nie nazwał bym tego niewiedzą ale nie nazwę się również specjalistą.Do czynienia miałem np z:ace 250,master VI(polski),tm 808,proxima, i myślę o xp-nie deus.Nazywać się specjalistą od jakiegoś wykrywacza to tak jakby chwalić się nie sowim odkryciem np naukowym.Wystarczy umieć go obsłużyć. Też pozdrawiam i dopisuję literkę x chociaż nie wiem co oznacza.Zdrów! : I tak na końcu dodając banditez to alphą też odkryjesz wiele ciekawych rzeczy.Tylko do przodu ----->
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.