Skocz do zawartości

XLT vs Argo

Kopacz1980

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolega poszukuje sprzetu uniwersalnego, na żelazo i kolorowa militarke. Polecilem mu MXT bo sam go uzywam ale na zelazo taki sredni ten mxt i koledze nie odpowiada jego duza masa, oraz zbytnia prostota w ustawieniach.
Zastanawia sie chłop nad XLT lub Argo.
Co mu polecicie?
Napisano
Pewnie Xlt jest nieznacznie lepszy od Argo gdy go dobrze ustawimy , ale na firmowych ustawieniach zasięg nie powala. Po wyjęciu baterii xlt należy ponownie go ustawić co jest irytujące ,ciężar też duży ,ale dobrze wyważony . Podsumowując ja wybrałem Argo -łatwy w ustawieniach ,lżejszy ,uniwersalny i dobry serwis. Teraz jest dobry czas na kupno Argo już za 1200zl na znanym portalu aukcyjnym można kupić wykrywacz jeszcze na gwarancji .
Napisano
Witam. Też jestem szczęśliwym posiadaczem Argo i sprzęt naprawde godny polecenia:)militarka wychodzi ładnie z dużej głębokości. Kolorek też ładnie kosi z tym że trzeba sie dobrze ..obsłuchać.. sprzęt i wyniki będą dobre:) Menu dość rozbudowane ale po kilku wypadach da się ogrnąć:)
Pozdrawiam
Napisano
Witam,też mam argo i mój zachwyt jet już o wiele mniejszy,owszem zasięg ok,ale ma kilka wad ,a największą jest niestabilna praca a max.czułość to chyba żart.Jeśli chodzi o przedział cenowy to owszem jest w czołówce.
Napisano
witam !

A kto powiedział że detektor ma być stabilny na max czułości ?
Są dwie filozofie konstruowania wykrywaczy - jedna to ograniczenie czułości ( nie spotykana często ) , druga pozostawienie użytkownikowi możliwości decyzji jaki poziom niestabilności jest dla niego akceptowalny. W XLT też nie ma najmniejszej szansy pracy na max ustawieniu preamp gain oraz AC gain. Hauer13 - czy w tym wypadku też napiszesz że o chyba żart" ?

pozdrawiam .
Napisano
Tez mam argo i ze stabilnością tez mam problem Jednak jak wspomniał konstruktor wystarczy zmniejszy czułosc i na około 30 jest juz dobrze. Jesli teren suchy podkręcam czyłosc wyżej i na bieżąco sie koryguje.
Mnie akurat meczy cieżar po 3 godzinach zaczyna mnie bicepsik juz boli. Jutro spróbuje skrócić pierwszy segment moze sie środek cieżkosci przesunie a ręka juz nie bedzie sie tak szybko męczyła.
Napisano
Wszystko się zgadza,z max.czułością ale w moim dużo niżej też poprawy jakoś nie widzę,chyba że poniżej 30.Nie jest to mój pierwszy rutus i mam nadzieję nie ostatni.Faza testów do zimy potem serwis gwarancyjny.Zobaczymy co pomoże.Poza,tym jak już pisałem absolutnie nie odradzam argo.
Napisano
Mam Argo v3 i nie mam żadnych problemów ze stabilnością.Najczęściej chodzę na czułości 37-42(czasem do45)czułość i filtr dostosowuję na potrzebę chwili.Mogę chodzić często na wyższej czułości,ale wolę jak mam nieco mniejpyrkania"od gruntu.Miałem wcześniej Argo v2 a na nim chodziłem na niższych czułościach bo wyżej się nie dawało,ale na szczęście popsuł się kompletnie i otrzymałem Argo v3.
hauer13 jeżeli możesz chodzić max na 30 to myślę,że z twoim Argo jest jakiś problem.
Napisano
Nie jestem pierwszy z zastrzeżeniami do stabilności tego sprzętu.Wyślę do serwisu zobaczymy ?. Na dzień dzisiejszy szału nie ma.Dodam tylko że to ver.2
Napisano
hauer13 czy my sie znamy?

Owszem pozbylem się Argo ver2, mozliwe jednak że zakupie ponownie tym razem argo3.0 lub wlasnie xlt bo sa to wykrywacze bardziej uniwersalne niz mój obecny
Napisano
Oprócz Argo v2 odradzał bym zakup Optimy v1 i Proximy v4 bo jak można wyczytać na różnych forach to ww, wersje miały kłopoty ze stabilną pracą na ormalnych" niewygórowanych czułościach.
Miło,że Nikt czuwa ;)
Napisano
:) jestem od 2004 roku użytkownikiem xlt i powiem tak: o ile na początku się trochę motałem ze zmianami itp to po około roku stworzyłem wersje programu z która chodzę od 2005 roku i tylko zmieniam parametry w zależności od warunków na miejscu. i śmiem podejrzewać że znajduję dużo rzeczy po rutusach a po mnie znajdują v3 :)
Pamiętajmy że klucz to poznanie sprzętu i osłuchanie się, jak czasem biorę do reki v3 to muszę z pół godziny chodzić zanim się przestawię na jej dźwięki. pozdrawiam
Napisano
Jak można wyczytać" w pewnym samolocie znaleziono ślady trotylu,ale ja piszę o swoich spostrzeżeniach w praktyce i chyba tego ten wątek dotyczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie