Dragon0304 Napisano 8 Listopad 2012 Autor Napisano 8 Listopad 2012 witam wszystkich moje pytanie zawarło się właściwie w temacie, wiem że wyglada to jak meander rzeki ale moze bardziej doświadczeni koledzy coś podpowiedzą. Z góry dziękuje za cenne wskazówki.
Dragon0304 Napisano 10 Listopad 2012 Autor Napisano 10 Listopad 2012 Chodzi o młyn z XIV w. więc mało będzie widać ;) główni chodzi o ślad po rzece czy może sugerować położenie młynu w tym miejscu.
excavator Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 Od tego czasu rzeka mogła zmienić bieg m.in. przez regulację. Co w tym miejscu jest charakterystyczne że obstawiasz lokalizację ? Młyny z reguły umiejscawiane były na dużych spadkach rzeki
uve1985 Napisano 10 Listopad 2012 Napisano 10 Listopad 2012 Owszem mógł być tam młyn ale sadze ze jakieś pozostałosci by po nim pozostały Np: duże kamienie w poblizu , zapewne jest do mała rzeka najlepiej gdybyś to sprawdził w terenie 0Ciężko jest sie wypowiedziec widzac zdjęcie z zarysem jakiegoś strumyka ale sam mieszkam w okolicy Rzeki Okrzejki i wiem ze było na jej odcinku 20km 7młynow . Do dziś stoja ruiny dwóch drewnianych młynow blisko 200 letnich . Monetki w poblizu wychodzą ciekawe . Ten zagajnik jest ciekawy :)osobisie bym zobczyl co w nim kuka :p Pozdro
rodan Napisano 11 Listopad 2012 Napisano 11 Listopad 2012 Sprawdź w okolicznym archiwum,jeśli takowe istnieje?Młyn,to nie stodoła.Napewno coś będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.