podlasieZargo Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 czy dobrze zidentyfikowałem mennicę: Bydgoszcznie wiem jaka data bicia monetyproszę o więcej danych
podlasieZargo Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 moneta różni się od szóstaków z mennic: Lwów, Bydgoszcz, Kraków.Czemu ?czy jest to falsyfikat ?
krank Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 To sobie poczytaj : http://www.ptn-gdansk.za.pl/GZN/GZN_88.pdf
podlasieZargo Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 dziękuję krank za trop ale chciałbym powałkować tematna awersie widnieje napisIO. CASIM. DG. REX. POL (nie widać) .M.DL.nigdzie nie widziałem takiego.w linku dostarczonym przez krank'a jest ich kilka , ale kończą się literamiS V ES V E CM D L R PM D L R M D L Pna mojej kończy się literami M D Ldo tego nie pasuje pełen napisIO. CASIM. DG. REX. POL (nie widać) .M.DL.napis na rewersie jest identyczny jak na innych.przypomina mi egzemplarz B62 C A-T odmiany 2 ale VI przecina pozioma linia a herb jest zrobiony inną linią.hybryda ? - czy ktoś z Was ma taką monetę ?
podlasieZargo Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 zauważyłem teraz że jest też ślepowron"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.