MJ_Bydgoszcz Napisano 27 Październik 2012 Autor Share Napisano 27 Październik 2012 Witam,szukam publikacji na temat bunkrów i okopów w Cierpicach. Jeśli w ogóle coś jest napisane na ten temat. Byłem w tym terenie przeszedłem tamte umocnienia ale chciałbym wiedzieć coś więcej na ich temat poza tym, że nie zostały ponoć obsadzone z powodu braku ludzi w 1945 roku.Dodam, że jestem po kilkukrotnej lekturze ostatnich dwóch książek na temat walk o Bydgoszcz w 1945 ale tam jest niewiele na ten temat.Czy jest jakaś publikacja po polsku na temat niemieckich umocnień polowych- schematy budowy itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 27 Październik 2012 Share Napisano 27 Październik 2012 Spróbuj na tym forum poszukać ,może coś znajdzieszhttp://www.forum.bsmz.org/viewforum.php?f=97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.