Toll2 Napisano 25 Październik 2012 Autor Napisano 25 Październik 2012 Witam. To moje pierwsze znalezisko... być może może ktoś nieźle się uśmieje ale nie mam pojęcia co to za orzełek i z którego roku pochodzi odlew.
Pawełek11 Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 możliwe że to jest orzełek z jakiegoś sztandaru
Toll2 Napisano 25 Październik 2012 Autor Napisano 25 Październik 2012 Wydaje mi się że nie. Z tyłu płaski i ma miejsce na środku po jakimś mocowaniu- czyli musiał być na płasko do czegoś przymocowany, sztandar raczej odpada.
szperacz01 Napisano 25 Październik 2012 Napisano 25 Październik 2012 Podaj jakieś wymiary i może fotkę od tyłu.
Owoc Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 Patyną nie zaszedl za bardzo, czyli stary nie jest(chyba, że nie jest z ziemii?) Być może wisiał gdzieś na poczcie, gminie.
Toll2 Napisano 26 Październik 2012 Autor Napisano 26 Październik 2012 Patyną nie zaszedł bo czyściłem w wannie rezonansowej, wygladał fatalnie.Orzełek jest wielkości dłoni.Później wyślę zdjęcie z tyłu.
Owoc Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 To trudno będzie zidentyfikować jaki miał cel. Nie znam się na wzorach orłów, ale według mnie w szkole mógl wisieć inny, w gminie inny a na poczcie jeszcze inny dlatego też opcji jest wiele. Możesz poczekać aż ktoś obeznany w temacie orełków się odezwie, ja bym stawiał na drugą RP.
Pytanie
Toll2
Witam. To moje pierwsze znalezisko... być może może ktoś nieźle się uśmieje ale nie mam pojęcia co to za orzełek i z którego roku pochodzi odlew.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.