Skocz do zawartości
  • 0

Szabla oraz hełm (Austria)

sebBo21

Pytanie

Napisano
Witam, proszę o identyfikacje dwóch przedmiotów. Hełm austriacki i szabla prawdopodobnie też. Poniżej dodam zdjęcia.
Szabla: Ciężko odczytać co jest wybite, ale mniej więcej tak: EYSERG 24 STAMM SOLNGEN.
Hełm: PRONUNCERWAREN MILITAR-EFFECTEN
ADOPLPH MULLER SOHNE WIEN VH.BERNARD GASSE 18 I.OSTERR FEURWEHRHELM FABRIK. NA zdjęciu widać te napisy wewnątrz hełmu, ale przepisałem jakby ktoś nie mógł się odczytać.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak daszek jest oderwany, zaraz zrobię i wrzucę więcej zdjęć. Strasznie mnie przypomina ten http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Helm_eines_k.u.k._Dragoners.jpg&filetimestamp=20070507192928 Widać zresztą ślad po oderwaniu emblematu jakiegoś.
Napisano
To jest właśnie to Kolego , co podałeś na linku . Austriacki hełm dragonów . Gdybys nie był z nim emocjonalnie związany to daj znac na priva .
Napisano
Witam, proszę o identyfikacje dwóch przedmiotów. Hełm austriacki i szabla prawdopodobnie też. Poniżej dodam zdjęcia.
Szabla: Ciężko odczytać co jest wybite, ale mniej więcej tak: EYSERG 24 STAMM SOLNGEN.
Hełm: PRONUNCERWAREN MILITAR-EFFECTEN
ADOPLPH MULLER SOHNE WIEN VH.BERNARD GASSE 18 I.OSTERR FEURWEHRHELM FABRIK. NA zdjęciu widać te napisy wewnątrz hełmu, ale przepisałem jakby ktoś nie mógł się odczytać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie