xen Napisano 13 Październik 2012 Autor Napisano 13 Październik 2012 Witam.Na wstępie proszę nie kasować, blokować mojego tematu, gdyż po przeszukaniu forum nie dotarłem do wszystkich informacji, jakie chciałbym uzyskać.Po Salamandrze, przyszedł czas na sprzęt typowo drobnicowy(Teren znam, wiem na jakich głębokościach zalegają fanty(orientacyjnie), i mega głęboka bestia nie jest mi już potrzebna - salamandrą też wyjmowałem drobnicę, ale to nie to samo.)Nie chcę wydawać fortuny, dlatego przymierzam się do tych 3 wykrywek.Co wiemy? Zasięgi porównywalne, ze wskazaniem na alphe i f2 (z forum wynika, ze o kilka cm głębsze).Teraz to czego nie wiem, a chciałbym wiedzieć:Wykonanie: Czy są one tak wytrzymałe jak salamandra? Wiadomo, nie chce nim rzucać, rozbijać itd.Dźwięk: Do tej pory w salamandrze jak i innych produkcjach z PL, dźwięk był jednakowy, nie było zmiennego sygnału, natomiast na filmach z neta, są różne dźwięki, których póki co nie ogarniam wcale, i boję się, że nie ogarnę :OProszę o pomoc :)
MilKam88 Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 Witam,Zarówno Alpha jak i Fisher F2 są podobnej jakości, jeżeli chodzi o wykonanie. Jeżeli nie chcesz nimi rzucać ani rozbijać tak jak to określiłeś to nic się raczej nie ma prawa stać :) Cewki są porządne nie potrzeba osłon. Miałem kiedyś F2 i siostrę Alphy - Deltę i nie raz uderzyłem a to w drzewo a to w kamień i nic się nie stało. Co do dźwięków wydawanych prze te wykrywacze to nic się nie bój :) Identyfikacja wielotonowa jest po to, żeby Ci pomóc a nie zaszkodzić. Dzięki tym dźwiękom możesz się domyśleć co masz pod cewką, np.: ton niski żelazo itp. Dodam, że zarówno Alpha jak i F2 są godne polecenia jeżeli chodzi o kolorek. Którego nie wybierzesz to będziesz zadowolony.Pozdrawiam.
MilKam88 Napisano 13 Październik 2012 Napisano 13 Październik 2012 A sorry nie zauważyłem, że zastanawiasz się też nad Ace250 :P. Też miałem ten sprzęt. Nie twierdzę, że jest zły, ale z tej trójki którą wymieniłeś zdecydowanie F2 lub Alpha.Pozdrawiam.
xen Napisano 14 Październik 2012 Autor Napisano 14 Październik 2012 A jak to jest z wzbudzaniem się?Wyczytałem, że w Alpha jest to zasadzie: wzbudzi się, ale przy sygnale metalu ma coś ala unreset" i daje sygnał prawdziwy :)Jak to jest z F2?
MilKam88 Napisano 14 Październik 2012 Napisano 14 Październik 2012 Co do wzbudzania się F2 to linie wysokiego napięcia, telefon komórkowy (połączenie, sms, wyszukiwanie sieci), zaśmiecony teren itp. Są to jednak objawy wzbudznia, które ma większość wykrywaczy. Możesz regulować czułość jeżeli teren nie pozwala na chodzenie z max czułością zawsze możesz zjechać kreskę lub dwie. Ogólnie z tego co pamiętam F2 pracował stabilnie oprócz wyżej wymienionych przypadków.
gral Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 Witam.Kolego jeśli możesz to dołóż trochę grosza i kup Delte.O wiele lepszy od Alphy (identyfikacja cyfrowa),to naprawdę pomaga.Być może za cenę tych wykrywaczy mógłbyś kupić używaną Deltę,a przecież i tak jeszcze jej zostanie tych kilka lat gwarancji z pięciu.Pozdrawiam.
bellial Napisano 16 Październik 2012 Napisano 16 Październik 2012 ja dodam od siebie , pomysl o cewce DD bo to podstawa na kolorek
xen Napisano 16 Październik 2012 Autor Napisano 16 Październik 2012 A co sądzicie o whitesie coinmasterze? Ten sam przedział cenowy itd...
MilKam88 Napisano 16 Październik 2012 Napisano 16 Październik 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699233#1379983 - przejrzyj ten temat.Pozdrawiam.
xen Napisano 16 Październik 2012 Autor Napisano 16 Październik 2012 Chyba zrobię licytację ACE 250.Żałowal nie będę :)
bellial Napisano 17 Październik 2012 Napisano 17 Październik 2012 Xen Garrett ace 250 ma jeszcze jedna zalete jesli kupujesz uzywke to na 100 % nie stracisz wiele kasy i przy sprzedazy osiagniesz podobna cene do tej za jaka kupiles - bo to super sprzet ale na poczatek B
MilKam88 Napisano 17 Październik 2012 Napisano 17 Październik 2012 F2 jak kupisz używkę to też nie stracisz przy późniejszej odprzedaży. Ja na twoim miejscu polowałbym na F2. Zrobisz jednak jak uważasz, twoja kasa i twój wybór :) Z Ace250 też pewnie będziesz zadowolony, ale w tych samych pieniądzach możesz mieć F2, który jest lepszy, nowocześniejszy i moim zdaniem ładniejszy wizualnie i dźwiękowo.Pozdrawiam.
xen Napisano 18 Październik 2012 Autor Napisano 18 Październik 2012 Rozumiem. Z tym ace strzeliłem, ale coś mi mówi, żeby szukać f2 :)Po video z yt można stwierdzić, że f2 jest żywszy" podczas znalezienia metali, szybciej reaguje itd.Teraz tylko buszować po allezło i szukać :)Dzieki WSZYSTKIM a w szczególności Tobie MILKAM80"
MilKam88 Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 Xen nie ma za co :) Cieszę się, że mogłem Ci w jakiś sposób pomóc. Mam nadzieję, że kupisz sprzęt i będziesz kopał dużo fantów ;)Pozdrawiam.
bellial Napisano 19 Październik 2012 Napisano 19 Październik 2012 nie sugeruj sie identyfikacja liczbowa ..... bo to delikatnie mowiac najprostszy sposob na ominiecie najfajniejszych monet , sprzety z USA sa produkowane pod katem poszukiwan w stanach . Prawdopodobnie po jakims czasie bedziesz chodzil na sluch ja nawet nie patzre na identyfikacje . F2 jest uznawana za sprzet bardzo delikatny tzn. latwy do uszkodzenia , pod rozwage polecalbym koledze coinmaster pro whites-a cena zblizona i dobre recenzje B
bellial Napisano 20 Październik 2012 Napisano 20 Październik 2012 pewnie bana za podanie linku dostane ale jak szukasz na sile F2 to tu masz fajny zestaw http://www.ebay.co.uk/itm/Fisher-F2-Metal-Detector-with-Pinpointer-Two-Coils-Headphones-/160901794850?pt=UK_BOI_Electrical_Test_Measurement_Equipment_ET&hash=item25767e8c22
rdechu Napisano 22 Październik 2012 Napisano 22 Październik 2012 Alpha- solidne wykonanie, lekka, duży wyświetlacz, czuła ( co nie zawsze jest dobre), długo pracuje na jednej baterii ( na alkaiku dobrej marki prawie 30 godzin, na hipermarketowej marce alkaika ok. 20 ), ciemny kolor ( to jest plus), mocna cewka, dobre plastiki, głęboka ( w tym przedziale cenowym), dobry dźwięk. Najlepiej chodzić na ustawieniach fabrycznych w normalnych warunkach. Na pełnej czułości wzbudza się. Szczególnie w mokry dzień lub na zmineralizowanej mocno glebie. Szybko reaguje na znalezisko. Kolorek ( wartościowy ) daje ładny sygnał. Warto! Bo i cena konkurencyjna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.