220V Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 Witam,doradźcie jaką metodą najlepiej oczyścić i następnie zabezpieczyć ostatnio znaleziony zegarek?Obudowa stalowa,ucho mocujące i pokrętło mosiężne,tarcza jakby ceramiczna (mogę się mylić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 Widok z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 8 Październik 2012 Share Napisano 8 Październik 2012 Niewiele z niego wyciągniesz.ja bym wsadził w elektrolize,ale nie wiem jaki będzie miała wpływ na mosiądz i cyferblat.Może na początku wacikiem nanoś fosol na purchle rdzy by je maksymalnie rozmiękczyć i zdrapać,potem może uda się wyjąc cyferblat,otworzyć kopertę(zawias pewnie przerdzewiał)więc jest zapieczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.