soldierprzemo Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 witam . nieraz mijałem to miejsce ale raz postanowiłem się tam zatrzymać i dobrze przyjrzeć się temu miejscu. na pozór rządek kamieni lecz po chwili przyglądnięcia się stanowią równą linię prostą o długości około 5m ułożoną z dużych kamieni . po próbie zrobienia szczeliny między nimi jest coś w rodzaju zaprawy glinianej. na każdej starej mapie którą mam niema tam naniesionego żadnego obiektu ani oznaczenia by była jakaś tam ruina. czy istnieje jakiś wskaznik stosowania zapraw do danej epoki? lub wieku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 tak wygląda widoczny fragment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 dodam że moja miejscowość została zniszczona w 60% w czasie jednej z wojen . siedmio lub trzydziestoletniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomb750 Napisano 6 Październik 2012 Share Napisano 6 Październik 2012 a po lewej teren nie jest niżej? może to jakieś wzmocnienie drogi żeby się nie obsypywała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 teren jest płaski a droga to dwie niewielkie koleiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 6 Październik 2012 Autor Share Napisano 6 Październik 2012 jutro postaram się nakłuć teren prętem co pomoże ewentualnie sporządzić zarys prawdopodobnego obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.