gregor2 Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Monetkę znalazłem w miejscu gdzie inne z tego okresu są w dużo gorszym stanie.I dlatego jest dziwne czemu ta monetka jest tak dobrze zachowana.Tą przemyłem tylko wodą z mydłem.
tyfus Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 a zastanawiałeś się nad materiałem z jakiego jest wykonana prezentowana moneta ?inne z tego okresu są w dużo gorszym stanie" - to znaczy jakie konkretnie ? jak mamy porównać tę do tych innych" ?na koniec : jakiej odpowiedzi oczekujesz, bo nie bardzo rozumiem sedno twojego wątku i zapytania.
gregor2 Napisano 4 Październik 2012 Autor Napisano 4 Październik 2012 Moneta jest wykonana z brązu a nie było na niej patyny czy to normalne?Te inne monetki to również feningi z brązu.
tyfus Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 otóż nie. ta moneta :Materiał : aluminium-brązhttp://myvimu.com/exhibit/15204817-10-reichspfennigczy to jest właśnie ta różnica ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.