Skocz do zawartości

Rutus Proxina v.2

Dragon0304

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich mam pytanie do użytkowników proximy, mianowidzie chodze z nią od kilku miesiecy i często pojawiają się sygnały dodatnie, a po namierzeniu pinpointerm okazują się ujemne wiem, że były takie tematy ale moje pytanie czy taki sygnał jest 100% żelaztwem i jeśli interesuje mnie kolor to należy sobie kopanie darować czy w ten sposób trace ciekawe kolorowe fanty z góry dziękuje za pomoc.
Napisano
to przeważnie wpływ grubej warstwy rdzy... zależy gdzie chodzisz.Jak po lesie za militarką to nic nie powinieneś omijać. Na polach takie sygnały są w 90 procentach złomem stalowym.
Napisano
Proxima czy Argo potrafią pokazywać w szczególnych przypadkach kolor na niedużym minusie. Zauważ też, że nikiel to ferromagnetyk.

Ale, czy będzie to kolor czy żelazo przy takiej identyfikacji - nic i nikt ci nie da w takich przypadkach ostatecznej odpowiedzi poza łopatą... ;)
Napisano
Czyli raczej jest małe prawdopodobieństwo że po precyzyjnym namierzeniu i przeleceniu jeszcze raz na dynamiku nad obiektem moneta miedziana,mosiężna, srebrna czy z brązu da odczyt na minusie?
  • 7 months later...
Napisano

Witam nie chcem zakładać nowego tematu mianowicie tez chodzi o Proxime v.2 byłem w niedziele na polu gdzie praktycznie gleba składała sie z piasku i był on mokry po ostatnich deszczach i strasznie mi warjował rutus baterie były nowe świeżo kupione gubił sygnały a także dawał jakby inne sygnały na monete czy tam ołów niż zawsze. I takie pytanie czy to wina gleby ? dla wyobrażenia dam fotę gleby ;] fanty przy okazji he ;p

Napisano

wiadomo że piasek na powierzchni był suchy jakieś 2 cm bo od południa świeciło słoneczko ;] potem mokry się zaczynał

Napisano
ten temat był ale przypomnę że skręcenie przewodu po sztycy jest bardzo ważne w proximie nie może być luzna gdyż będzie dawać lewe sygnały tak jak opisał to kolega winiu21 po 2 czułość obniżać podczas szukania aż nie ucichną popiskiwania w niektórych przypadkach jest tak ze zjedziemy do 24,26 niestety nieraz tak jest a co do kopania niechcianych sygnałów no niestety jeśli nie chcesz pominąć ciekawego fanta musisz kopać nawet te kolorki które lekko uciekają na minus (złotko głębiej zakopane daje podobny sygnał)pozdrawiam;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie