Dragon0304 Napisano 29 Wrzesień 2012 Autor Napisano 29 Wrzesień 2012 Witam wszystkich mam pytanie do użytkowników proximy, mianowidzie chodze z nią od kilku miesiecy i często pojawiają się sygnały dodatnie, a po namierzeniu pinpointerm okazują się ujemne wiem, że były takie tematy ale moje pytanie czy taki sygnał jest 100% żelaztwem i jeśli interesuje mnie kolor to należy sobie kopanie darować czy w ten sposób trace ciekawe kolorowe fanty z góry dziękuje za pomoc.
piowo2007 Napisano 29 Wrzesień 2012 Napisano 29 Wrzesień 2012 to przeważnie wpływ grubej warstwy rdzy... zależy gdzie chodzisz.Jak po lesie za militarką to nic nie powinieneś omijać. Na polach takie sygnały są w 90 procentach złomem stalowym.
cheetah Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Proxima czy Argo potrafią pokazywać w szczególnych przypadkach kolor na niedużym minusie. Zauważ też, że nikiel to ferromagnetyk.Ale, czy będzie to kolor czy żelazo przy takiej identyfikacji - nic i nikt ci nie da w takich przypadkach ostatecznej odpowiedzi poza łopatą... ;)
Dragon0304 Napisano 2 Październik 2012 Autor Napisano 2 Październik 2012 Czyli raczej jest małe prawdopodobieństwo że po precyzyjnym namierzeniu i przeleceniu jeszcze raz na dynamiku nad obiektem moneta miedziana,mosiężna, srebrna czy z brązu da odczyt na minusie?
małrer Napisano 4 Październik 2012 Napisano 4 Październik 2012 Ten problem mają prawie wszystkie wykrywacze metalu.Bardzo duża korozja,i warunki glebowe.Nic nie poradzisz trzeba kopać.Zdrów
winiu21 Napisano 6 Maj 2013 Napisano 6 Maj 2013 Witam nie chcem zakładać nowego tematu mianowicie tez chodzi o Proxime v.2 byłem w niedziele na polu gdzie praktycznie gleba składała sie z piasku i był on mokry po ostatnich deszczach i strasznie mi warjował rutus baterie były nowe świeżo kupione gubił sygnały a także dawał jakby inne sygnały na monete czy tam ołów niż zawsze. I takie pytanie czy to wina gleby ? dla wyobrażenia dam fotę gleby ;] fanty przy okazji he ;p
winiu21 Napisano 6 Maj 2013 Napisano 6 Maj 2013 wiadomo że piasek na powierzchni był suchy jakieś 2 cm bo od południa świeciło słoneczko ;] potem mokry się zaczynał
małrer Napisano 8 Maj 2013 Napisano 8 Maj 2013 ten temat był ale przypomnę że skręcenie przewodu po sztycy jest bardzo ważne w proximie nie może być luzna gdyż będzie dawać lewe sygnały tak jak opisał to kolega winiu21 po 2 czułość obniżać podczas szukania aż nie ucichną popiskiwania w niektórych przypadkach jest tak ze zjedziemy do 24,26 niestety nieraz tak jest a co do kopania niechcianych sygnałów no niestety jeśli nie chcesz pominąć ciekawego fanta musisz kopać nawet te kolorki które lekko uciekają na minus (złotko głębiej zakopane daje podobny sygnał)pozdrawiam;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.