Skocz do zawartości
  • 0

metalowy znak, Logo firmy?

meteor1

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zacząłbym od pojazdów szynowych, jak Kolega wspomniał. Sugerują to skrzydła kolejowe na znaczku. Niestety, w necie na szybko nic nie znalazłem, za mało punktów zaczepienia. Wg mnie litery na znaczku to nie tylko M ale i W utworzone specjalnie między skrzydłami.
Napisano
Też mi się to skojarzyło. Przeszukałem internet oglądając loga setek samochodów, motorów i traktorów - niestety nic podobnego nie znalazłem.
Nie wiem czy toi coś pomoże ale znak ten posiada nierówne krawędzie od dołu na obu óżkach", nie posiada żadnych śladów mocowania od tyłu. Wygląda że nie był mocowany a płasko" tylko stał na czymś - tak jak np. w starych mercedesach ich symbol.
Przykład mocowania : http://www.motogen.pl/Mercedes-AMG-sponosorem-Ducati-w-MotoGP-2011,7452.html
Napisano
Znalezione na wsi, na ornym polu, około 20 kilometrów od Opola. Z kierunku myślenia zaproponowanego przez kolegę występują w tej okolicy kopalnie kamienia wapiennego w których dawniej dość powszechne były kolejki wąskotorowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie