tomek112 Napisano 23 Wrzesień 2012 Napisano 23 Wrzesień 2012 Lokomotywa... tramwaj... metro - w tym kierunku bym szukał. Gdzie znalezione? Warszawa?
zusmann Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Zacząłbym od pojazdów szynowych, jak Kolega wspomniał. Sugerują to skrzydła kolejowe na znaczku. Niestety, w necie na szybko nic nie znalazłem, za mało punktów zaczepienia. Wg mnie litery na znaczku to nie tylko M ale i W utworzone specjalnie między skrzydłami.
meteor1 Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Napisano 23 Wrzesień 2012 Też mi się to skojarzyło. Przeszukałem internet oglądając loga setek samochodów, motorów i traktorów - niestety nic podobnego nie znalazłem.Nie wiem czy toi coś pomoże ale znak ten posiada nierówne krawędzie od dołu na obu óżkach", nie posiada żadnych śladów mocowania od tyłu. Wygląda że nie był mocowany a płasko" tylko stał na czymś - tak jak np. w starych mercedesach ich symbol.Przykład mocowania : http://www.motogen.pl/Mercedes-AMG-sponosorem-Ducati-w-MotoGP-2011,7452.html
meteor1 Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Napisano 25 Wrzesień 2012 Znalezione na wsi, na ornym polu, około 20 kilometrów od Opola. Z kierunku myślenia zaproponowanego przez kolegę występują w tej okolicy kopalnie kamienia wapiennego w których dawniej dość powszechne były kolejki wąskotorowe.
Rafi94 Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Mnie osobiście kojarzy się to z emblematem od samochodu ;P.
Pytanie
meteor1
Znak wykonany z miedzi, niklowany.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.