Witam! Mam nadzieje że ktoś może mi pomóc z identifikacją jednostki w zdjęciu. Jest na nim jednostka mego dziadka.Mój dziadek , to stojący po lewej stronie wysokiego wzrostu żołnierz. Na tylnej stronie jest napis że zdjęcie bylo zrobione w 1930r w Poznaniu. Po powięnkszeniu zdjęcia zwróciłem uwagę na naramiennik kaprala i zobaczylem coś podobne na cyfre siedem.U mego dziadka też jest jakas cyfra na naramienniku , jej rozpoznać nie moge lecz myslie że to taka sama jak u kaprala.Może ktoś wie jaka to jednostka wojskowa (numer i nazwa) i jaki to rodzaj wojsk. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Z szacunkiem Andrzej.
Pytanie
Andrzej-Lwow
Witam!
Mam nadzieje że ktoś może mi pomóc z identifikacją jednostki w zdjęciu. Jest na nim jednostka mego dziadka.Mój dziadek , to stojący po lewej stronie wysokiego wzrostu żołnierz. Na tylnej stronie jest napis że zdjęcie bylo zrobione w 1930r w Poznaniu.
Po powięnkszeniu zdjęcia zwróciłem uwagę na naramiennik kaprala i zobaczylem coś podobne na cyfre siedem.U mego dziadka też jest jakas cyfra na naramienniku , jej rozpoznać nie moge lecz myslie że to taka sama jak u kaprala.Może ktoś wie jaka to jednostka wojskowa (numer i nazwa) i jaki to rodzaj wojsk. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Z szacunkiem Andrzej.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.