Skocz do zawartości

Rzadki guzik napoleoński

szrek64

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdjęcia dodam jutro (brak aparatu) , przeszukałem caly net i takiego nie znalazłem OPIS:

na otoczce napis - Premirean de la garde nationale
pułk nr 7 a w środku orzeł z koroną średnica 2.4 cm, guzik posrebrzany, a z tyłu jest koszyczek ale taki inny ;) proszę o pomoc i czy jest to rzadki guzik ?
Napisano
http://en.empirecostume.com/french-empire-buttons-c132.htm

Tu masz stronke z firmą która zajmuje sie produkcją strojów z okresu Napoleona. Moze wyczytasz coś ciekawego..
Napisano
Patrząc na nr 7 pod orzełkiem , można domniewac że raczej ktoś wyższy rangą w zwykłych szeregach. Ale nie mam wiedzy na ten temat to czysta teoria. Co do rzadkości to ciężko powiedzieć...
Napisano

a dodatkowo ten mały guziczek :) przy okazji napisze, że guzik z nr 7 jest w dużo lepszym stanie niż na zdjęciu, gdyż aparatem nie potrafie dokładnie zrobić zdjęcia (nawet w makro) ponieważ te litery i orzeł jest bardzo płytko wybity na guziku, z góry dziękuje za pomoc w id :) (jeżeli ktoś jest chętny do kupienia tych dwóch guziczków, prosze pisać na priv, bo nie zbieram guzików)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie