Skocz do zawartości

Moje pierwsze wykopki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trzy tygodnie temu rozpocząłem moją przygodę z wykrywką. Na polu byłem 3-4 razy w tygodniu. Trochę fajnych monet znalazłem i nieco innych fantów. Chyba totalnie zaraziłem się tym szaleństwem. Szaleństwem, bo kilka razy wstałem o 6.00 rano, co wcześniej mi się nie zdarzało. Na razie spenetrowałem (metr przy metrze) jedno pole wielkości mniej więcej 5 ha. I pierwszy raz mogę się pochwalić na forum Odkrywcy. Oto co znalazłem... Pozdrawiam wszystkich.

Guziki, to częste znalezisko.

Napisano

Tę monetę już prezentowałem na tym forum w dziale numizmatyka, gdyż dzięki Wam dowiedziałem się, że to srebrny grosik z Księstwa Nyskiego, biskupa wrocławskiego Franciszka Ludwika (Kop. 6937, R). Fajne cacko.

Napisano
Ładnie, ale nachodzić się trzeba mase kilometrów też sporo zależy od pola i jego lokalizacji, to czy było uprawiane czy kwaterowały i maszerowały tam wojska i czy były tam jakieś obiekty w pobliżu= pole polu nierówne. Na jednym nic i aż się już nie chce chodzic na drugim fajne fanty wpadają, ale chodzić trzeba i dobrze wybierać :)

Powodzenia, ja też początkuję na polach i raczej do przeczesywania lasów nie wrócę...

Pozdrawiam serdecznie
Napisano
Używam Garretta ACE 250, polecili mi go znajomi i wiele dobrego naczytałem się o tej wykrywce na forach. A gdzie chodzę? ... w zachodniej Polsce.
Napisano
Na czwartym zdjęciu to okragłe z dyndzlem u góry to od zegarka? trafiłem coś podobnego, tylko większego i myślałem, czy tam było czyjeś zdjęcie czy zegarek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie