artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Trzy tygodnie temu rozpocząłem moją przygodę z wykrywką. Na polu byłem 3-4 razy w tygodniu. Trochę fajnych monet znalazłem i nieco innych fantów. Chyba totalnie zaraziłem się tym szaleństwem. Szaleństwem, bo kilka razy wstałem o 6.00 rano, co wcześniej mi się nie zdarzało. Na razie spenetrowałem (metr przy metrze) jedno pole wielkości mniej więcej 5 ha. I pierwszy raz mogę się pochwalić na forum Odkrywcy. Oto co znalazłem... Pozdrawiam wszystkich.Guziki, to częste znalezisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Nieźle musieli się tłuc niegdyś na tym polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Takie plomby też mi się zdarzyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Takie, podziemne cudeńka. Część to chyba ozdoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Z zastawy stołowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Świadectwa wielu epok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Te figurki są niesamowite. Nie mogłem uwierzyć, że tak dobrze się zachowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 PRL-ek nigdzie nie brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Pfenningi w różnym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Mój pierwszy grosz Stanisława Augusta Poniatowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 No i pierwsze srebro, marne, ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Kolejne sreberko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 To srebro jest fantastyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Ten półtorak szczególnie mnie ucieszył, bo był w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Tę monetę już prezentowałem na tym forum w dziale numizmatyka, gdyż dzięki Wam dowiedziałem się, że to srebrny grosik z Księstwa Nyskiego, biskupa wrocławskiego Franciszka Ludwika (Kop. 6937, R). Fajne cacko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 gratki, bardzo fajne fanty, ładnie wyeksponowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Władziu Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Witam, gratuluje wyboru hobby i pierwszych znajdek. Na zdjęciu wśród kul masz przęślik gliniany z warsztatu tkackiego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Kurcze,u mnie na początku nie było się czym pochwalić,i teraz też:-)))Super znajdy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 No i na koniec moje pierwsze, wykopane w życiu złotko. Już w drugim tygodniu szukania. Ładne, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weles Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Nieźle..nieźle..ale jak zajrzymy na weekend w Twoje strony,to już nie będziesz się miał czym chwalić ;))) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Ładnie, ale nachodzić się trzeba mase kilometrów też sporo zależy od pola i jego lokalizacji, to czy było uprawiane czy kwaterowały i maszerowały tam wojska i czy były tam jakieś obiekty w pobliżu= pole polu nierówne. Na jednym nic i aż się już nie chce chodzic na drugim fajne fanty wpadają, ale chodzić trzeba i dobrze wybierać :)Powodzenia, ja też początkuję na polach i raczej do przeczesywania lasów nie wrócę...Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek81 Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 hej fajne znaleziska jakiej wykrywki używasz/ w jakim to rejonie polski?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Używam Garretta ACE 250, polecili mi go znajomi i wiele dobrego naczytałem się o tej wykrywce na forach. A gdzie chodzę? ... w zachodniej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cugi Napisano 19 Wrzesień 2012 Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Sadzac po stanach monet miedzianych to musi byc poludniowo-zachodnia Polska ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owoc Napisano 19 Wrzesień 2012 Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Na czwartym zdjęciu to okragłe z dyndzlem u góry to od zegarka? trafiłem coś podobnego, tylko większego i myślałem, czy tam było czyjeś zdjęcie czy zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.