zbyszek12315 Napisano 15 Wrzesień 2012 Autor Napisano 15 Wrzesień 2012 witam kolegów ,potrzebuję map turystycznych , topograficznych lub wojskowych skalibrowanych - czyli gotowca do wrzucenia do garmina oregon . sciągłem oziexplorer i autokalibrator ,próbowałem sam ale coś mi nie wychodzi za bardzo - z góry dziękuję
Gniewkos Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 Tutaj masz linka z przykładową mapą:http://mapy.amzp.pl/tk25_list.cgi?show=1564;sort=wZ lewej strony masz dwie ikonki pod napisem pliki jedna ikona to mapa, druga plik kalibracyjny ozi.Klikasz prawym myszki zapisz jako i zapisujesz pliki w jednej lokalizacji, potem ściągasz z neta Img2ozf instalujesz otwierasz zapisaną mapę i drugi plik, kalibrujesz. Dwa powstałe po tym pliki wgrywasz na gps otwierasz Ozim i w terenpozdro!
piowo2007 Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 jeszcze nic lepszego do szukania konkretnych miejscówek nie wymyślono...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.