jan-80 Napisano 15 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2012 WitamPanowie do założenia tego watku przymierzałem się od dłuższego czasu :)Mam do was mianowicie pytanie czy warto przeszukiwać śmietnik który został utworzony gdzieś w około 45/46 roku i był używany do lat 70 XXw przez mieszkańców dość sporej wioski ! I tak cały czas się zastanawiam czy warto tam wgl spróbować poszukać bo z tego co wyczytałem sporo osób szuka na śmietnikach poniemieckich i fajne rzeczy wyciągają ale czy jest szansa na wyciągniecie czegoś fajne w śmietniku z czasów PRL-u ?!pozdrawiam i czekam na jakieś sugestie :)Jan-80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Jest szansa choć będzie to wymagało od ciebie sporej ilości cierpliwości. jeżeli śmietnik powstał zaraz po wojnie, to wiadomym jest, że ludzie wyrzucali tam całą iemczyznę" którą uważali za zbędną. A generalnie wiele rzeczy kojarzących się z okupantem nie było pożądanych w domostwach i było niszczonych topionych, wyrzucanych itd. Pewnie najpierw będziesz musiał przedostać się przez warstwę" śmieci z późniejszego PRL ale w końcu dojdziesz do warstwy interesującej cię.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.