mauritius Napisano 14 Wrzesień 2012 Autor Napisano 14 Wrzesień 2012 Witam wszystkich miłośników guzików.Posiadam guzik szklany marynarski kriegsmarine.Awers jest kolorowy -tło jest czerwone kotwica biała czarny sznur.Natomiast rewers pomalowany jest na kolor srebrny z wytłoczonymi cyframi 67 19 JFS 42 oraz nazwą formacji pisaną gotykim Kriegsmarine, uszko metalowe pomalowane na srebrno,średnica- 20,4 mm.Ciężar- 3,700g.Proszę o coś więcej na jego temat.
krank Napisano 15 Wrzesień 2012 Napisano 15 Wrzesień 2012 Tutaj u kolegi masz taki : http://myvimu.com/exhibit/2606117-guzik-szklany-kriegsmarinePodobno takie guziki były noszone na skórzanych kurtkach przez marynarzy z łodzi podwodwodnych i na kurtkach mechaników kriegsmarine...
Nightmartio Napisano 15 Wrzesień 2012 Napisano 15 Wrzesień 2012 Chyba lepiej żebyś potraktował guzika acetonem i starł te wesołe impresje jakiegoś domorosłego artysty. Tu org. kolor. Były z uchem metalowym zatapianym w szkle i szklanym po całości. Jeszcze Reichsbahn używał szklanych. Ale nie wiem gdzie podziałem i guzika i fotki...
mauritius Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Napisano 18 Wrzesień 2012 Witam ponownie,osobiscie myślę,że guzik nie jest pomalowany przez jakiegoś artystę ponieważ posiadam cztery podobne.
mauritius Napisano 24 Wrzesień 2012 Autor Napisano 24 Wrzesień 2012 Rewers tych guzików.I co wy na to Panowie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.