morfeusz27 Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Napisano 7 Wrzesień 2012 proszę o ID tej monety, wykonana z szarego metalu, nie chcę czyścić żeby nie uszkodzić, litery czarna magia, średnica 2 cm
uve1985 Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 Witam Szeląg krzyżacki lub jakis Skojec ? Cos w tym kierunku
morfeusz27 Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Napisano 7 Wrzesień 2012 thx uve,m czy jeszcze ktoś pomoże?
tyfus Napisano 7 Wrzesień 2012 Napisano 7 Wrzesień 2012 szeląg krzyżacki, jakiego mistrza nie jestem w stanie powiedzieć - nieczytelna legenda otokowa i ubytki.inna rzecz, że strasznie ciemny. niby były srebrne z lichego kruszcu w późniejszym okresie, ale coś tam było srebrnego ... sam możesz spokojnie popatrzeć - zakladka zakon krzyżacki"http://www.nummus.republika.pl/
morfeusz27 Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Napisano 7 Wrzesień 2012 tyfus, wielki ukłon w Twoją stronę. Mieszkam 4 km od zamku krzyżackiego, moniacz też znaleziony 4 km od zamku. Mam okazję obejść 6 hektarów zaoranej ziemi w odległości 1 km od zamku przy drodze która istnieje od zawsze, teraz wiadomo wojewódzka, ale pola uprawne. Jak myślisz warto ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.