Pader Napisano 28 Sierpień 2012 Autor Napisano 28 Sierpień 2012 Witam, trafiła mi się taka mała koalicyjka do szabli albo kordzika jeśli się nie mylę??Czy ktoś wie jakiego pochodzenia i jakie ma pewne przeznaczenie?? W środku tuszowa pieczęć nie czytelna na razie, czarny tusz napisy w prostokącie.
Pader Napisano 3 Wrzesień 2012 Autor Napisano 3 Wrzesień 2012 500 odwiedzeń i zero pomysłów?? Kolego VIS1939 może coś poradzisz?? Nie jest to przypadkiem Polskiego pochodzenia??Pozdrawiam
Pader Napisano 28 Sierpień 2012 Autor Napisano 28 Sierpień 2012 no tak coś myślałem. Zabrakło mi słowa a miałem mało czasu na wystawienie. Dziękuję i Pozdrawiam:]
Pader Napisano 28 Sierpień 2012 Autor Napisano 28 Sierpień 2012 Witam, trafiła mi się taka mała koalicyjka do szabli albo kordzika jeśli się nie mylę??Czy ktoś wie jakiego pochodzenia i jakie ma pewne przeznaczenie?? W środku tuszowa pieczęć nie czytelna na razie, czarny tusz napisy w prostokącie.
Pader Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Napisano 31 Sierpień 2012 Podobny karbinczyk widzialem dzis na zdjeciu 11 polku ulanow u oficera przytroczony do szaboli. Foto z obecnie wydawanych seri o kawalerii strona 49 po prawej stronie.
Pytanie
Pader
Witam, trafiła mi się taka mała koalicyjka do szabli albo kordzika jeśli się nie mylę??
Czy ktoś wie jakiego pochodzenia i jakie ma pewne przeznaczenie?? W środku tuszowa pieczęć nie czytelna na razie, czarny tusz napisy w prostokącie.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.