Skocz do zawartości

garrett EuroACE z cewką big nel

maromierz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
jestem posiadaczem wykrywacza garrett EuroACE. Słyszałem, że produkują do niego cewki big nel 15x17 cali. Czy warto dokupić do niego taką cewkę? O ile zwiększa się zasięg? Słyszałem, że jest cięższa od cewki DD, ale czy to bardzo przeszkadza w poszukiwaniach. Chciałbym, żeby ktoś, kto taką posiada, wypowiedział się na ten temat. Z góry dziękuję.
Napisano
Ja chodzę w terenie, gdzie kiedyś było dużo militarki z I wojny światowej, ale teraz trafia się sporadycznie. Wykrywki używam bardziej na drobnicę( dużych monet u mnie nie nie ma, bo biedne okolice), bo chodzę w miejscach przeszukanych przez Smętki itp. Chciałbym wykopać trochę więcej guzików, chodząc po przeszukanych okopach. Jednak zdarzało mi się wykopać spore rzeczy np.; 3 łuski 80mm na głębokości prawie 1m. Myślę, że jakbym kupił taką cewkę, to stałby się głębszy i bardziej uniwersalny, chociaż mój model i tak świetnie się spisuje i jestem z niego zadowolony. Jak źle myślę, to mnie poprawcie.
Napisano
Drobnice taki zestaw wykryje... z bardzo drobną mogą być problemy z wykryciem na głębszym dołku (ot, np. 1 krajcarek o grubości 3 warstw folii alu, ponieważ na takiej cewce przy tej samej częstotliwości wykrywacz traci dużo na czułości). Ale zapewniam Cię, że bardzo szybko możesz stać się osobą, która będzie miała uszczerbek na psychice - a to dlatego, że namierzyć coś taką sondą, szczególnie monetki i guziczki to naprawdę nie lada wyzwanie. Ja nie inwestowałbym w tą cewkę w ogóle, ostatecznie do grubej militarki. Ale Twoja wola, pamiętaj tylko, że zasięg nie jest najważniejszy!

K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie