pawel16 Napisano 24 Sierpień 2012 Autor Napisano 24 Sierpień 2012 Witam, mieszkam w starej przedwojennej , niemieckiej kamienicy . Niegdyś dzielnica ludzi wpływowych, ludzi na najwyższych stanowiskach. Szukam informacji, zdjęc mojej kamienicy. Niestety przewróciłem wszystkie strony internetowe i zdjęcia akurat mojej kamienicy nie znalazłem... Mogę , gdzieś w mieście starac sie o takie informacje? Z góry dziękuje i pozdrawiam! Paweł.
krydon Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 WitamMoże to nie trendy obecnie , ale polecam bibliotekę i czytelnię w Twoim mieście , sprawdzenie jakie są opracowania na temat miasta w którym mieszkasz.pozdrawiam
woytas Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 Wiele ziomkostw prowadzi strony gromadzące osoby bądź krewnych wypędzonych" - czasami można znaleźć ciekawe rzeczy. Tak jest np ze strona dotyczącą Sycowa.
sonicsquad Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 Możesz też podać adres - chętnie pomożemy
woytas Napisano 24 Sierpień 2012 Napisano 24 Sierpień 2012 W bibliotece cyfrowej znalazłem kiedyś książkę adresową Wrocławia z lat 30.Oj jak sonic się angażuje to tak jakbyś znalazł :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.