Skocz do zawartości

Garret ace 250 - złoto

Buszok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich, zakupiłem własnie wykrywke Garret ace 250 i pierwsze co chce znalesc to zloty kolczyk mojej żony i złotą obroczke w/w osoby, prosze mi powiedziec jakie ustawienia mam zastosowac na wykrywce bo jak narazie to jest masakra kopie co popadnie. Pomocy...
Napisano
Zależy jakie to złoto. Jak bardzo cienkie i w niewielkiej ilości, to właściwie będzie wskazywane jako żelazo i innej rady jak kopanie wszystkiego nie ma. Natomiast, gdy jest to nieco grubsza obrączka czy kolczyk, będzie wskazywana na chyba 6 kwadracie od lewej (w każdym razie tam, gdzie symbol zrywki od puszek starego typu).

K.
Napisano
Spróbuj ustawić na jakimś kawałku" złota kanarka, a potem sprawdź w terenie w takich ustawieniach. Ja tak zrobiłem z zagubionym złotym łańcuszkiem.
Napisano
Może po prostu zrób test na tym kolczyku który się nie zgubił, bo zapewne żonka go ma. Jak zobaczysz gdzie wskazuje to nie powinno być już problemu.
Napisano
O czym tu mowa. Jeśli niedawno się zgubiły, to jak głęboko mają zalegać? I czy aby nie lezą przypadkiem na powierzchni? Kopanie sygnałów, które detektor wskazuje jako 2 segment głębokości mija się tu właściwie z celem. Oczywiście w zależności od tego, jak będzie prowadzona cewka, wtedy te wyniki trzeba by było skorygować. Tak jak mówiłem, najprędzej, idąc po największej łatwiźnie złoto jest wskazywane gdzieś po środku skali, śladowe ilości po lewej. Ale na to nie patrz ze szczególną uwagą - bo jest to pojęcie bardzo względne, bo taka identyfikacja - podobnie jak na podstawie machania przedmiotem w powietrzu i porównywania sygnału (jak wnioskuję z wypowiedzi wyżej) - nie odpowiada realnym wskazaniom. Bo do tego trzeba by było jeszcze doliczyć wpływy gruntu, zakłócenia, odległość przedmiotu do cewki, kąt machania, prędkość ilość tego złota i inne, których mi się tu teraz wypisywać nie chce. Jak śmieci pełno w około, to i kopać trzeba wszystko, nie ma lekko. A z drugiej strony Ace to nie jest jakaś super szczególnie umiejąca rozróżnić sygnał maszyna, żeby każdy potrafiła usytuować bezbłędnie.

Powodzenia życzę, K.
Napisano
Panowie wszystko by bylo ok ale ja nie mam zielonego pojęcia o tej wykrywce nie mampojecia jak ustawic tą wykrywke czy szukac na ALL METAL czy JEWERLY czy CUSTOM czy RELICS a moze COINS no zielony jestem nie umię wyczaic co i jak ...........brat ma zwalke ze mnie i juz nie chce kopac przy kazdnym cwierkaniu......help
Napisano
Buszok,witam.przyznaj się że nie chodzi o biżuterię zgubioną przez znaną Ci osobę.chcesz poprostu,znajdować złoto zgubione przez inne osoby i tu już jest całkiem inna technika poszukiwań.po pewnym czasie załapiesz o co chodzi.ace250,ma tryb-biżuteria i to w zupełności wystarczy.co do faktycznej zguby,to najpierw,ustala się obszar poszukiwań a następnie,przeszukuje się bardzo dokładnie teren.jeżeli to złoto,tam leży,to kanarek na pewno je zwęszy"[znajdowałem kanarkiem,malutkie złotka-po 0,5 grama].
Napisano
Jeśli mogę coś dodać:) Chodzę z Proximą5.0 ale wcześniej biegałem z kanarkiem o którym tu mowa:) wg. mnie Jewelery, czułość na max. Idziesz w teren, na którym mógł być zgubiony kolczyk i szukasz dokładnie:) podziel teren na pasy i czesać:) nie ma bata żebyś nie znalazł:) a przy okazji znajdziesz wiele innych ciekawych fantów. Uwierz mi że Ace250 potrafi ładnie zaskoczyć swoimi osiągami:) a w tym przedziale cenowym to prawdziwa kosa na kolor, a w szczególności na monety. Zaczniesz od kolczyka żony, a wraz ze znajdowanymi monetkami wpadniesz po uszy w szał poszukiwań:) Podstawa to osłuchać się ze sprzętem, ale czasem warto kopać sygnały które wydają się być mało ciekawe:)
Zdrów i Powodzenia:)
  • 3 weeks later...
Napisano
Ja od niedawna mam wykrywkę i jest to ACE 250.
Moje wrażenia to, że jest czuły i dokładnie pokazuje miejsce fantu, ale rozróżnianie metali nie stoi na najwyższym poziomie.
Niestety w Polsce kapsle , zakrętki i zawleczki z puszek są wszechobecne, a kanarek różnie je pokazuje.
Mimo długich treningów na nadmorskiej plaży ciągle nie wiem czy kopię monetkę, biżuterię czy zawleczkę lub zakrętkę.
Napisano
nie ma mozliwosci szukania tylko np. monet i to niezaleznie od wykrywacza , tak czy siak nakopiesz sie kapsli , zawleczek od piwa , opakowan po prezerwatywach i innych smieci - taki urok tego hobby nie wiem czy czulosc na max w Ace 250 to najlepszy pomysl , ja mam EuroAce i na max czulosci wzbudza sie bez przyczyny a na powiedzmy 6/7/8 - zalezy od gruntu smiga duzo lepiej . Zobacz jaki sygnal daje 2 kolczyk ustaw to w custom i znajdziesz bez kopania duzej ilosci innych przedmiotow

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie