mauser90r Napisano 22 Sierpień 2012 Autor Napisano 22 Sierpień 2012 WITAM. Znalazłem ostatnio taką monetkę i mam z związku z tym pytanie . Na rewersie monetki na dole obok znaku mennicy a dokładnie przy literce B jest jakby pochodnia.I moje pytanie , czy jest to normalne na tych monetach , czy raczej to wada stempla. Pozdrawiam
margor Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Witam, gratulacje - piękna moneta.Co do pytania to za B powinna być kropka, być może to wada stempla - spróbuj zrobic lepsze zdjęcie szczegółu.
mauser90r Napisano 22 Sierpień 2012 Autor Napisano 22 Sierpień 2012 Dziękuję Margor. Trafiłem kilka takich i pierwsza w takim uszkodzeniem. Po przyjrzeniu się pod lupą jednak wygląda na uszkodzenie stempla, a myślałem że jakaś rzadsza odmiana. Pozdrawiam
kakaru Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 Ładna... Gdzie Ty szukasz mauser ze jest ich już kilka? Mi się same grosze trafiają
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.