kloki Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Witam. Czy zajmuje się z was ktoś kolorowaniem zdjęć czarno-białych? Chciałbym wiedzieć jak wam to wychodzi. A oto moje fotki :)
Romel79 Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 a jak się takie coś robi? 3 foto jest troche za bardzo sztuczne" pierwsze jest chyba najlepsze ( według mnie ), mażenie jest całkiem fajne , gdzieś już tą fotkę widziałem z tym Kettenkraftradem.pzdr Romel
kloki Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Tak.. z 3 przesadziłem to prawda :)A co do zdjec, to czesc mozna w sieci znalezc w postaci czarno-białej.
muslim Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 Super efekt. Czy malujesz fotki ściągnięte z netu? W jakim programie to robisz?
kloki Napisano 16 Marzec 2004 Autor Napisano 16 Marzec 2004 Tak. fotki ściągam przeważnie z neta. Maluje to w GIMPie.
Monsun Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Witam,Kloki jestem pod wrażeniem Twojej pracy. Zdjęcia są bardzo ładne. Musisz się teraz zarbrać za kolorowanie KApitana Klossa" i Czterech pancernych i psa":DPozdrMarcin
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 Jeszcze jedna fota ściągnięta z forum i pokolorowana. Niestety tu nie było zbytniego pola do popisu :P A co do Czterech Pancernych to chyba jrdnak rady nie dam :qP.S.Kooruje ktoś jeszcze foty? Jak macie jakieś fajne, wyraźne fotki czarno białe to proszę o wrzucanie je tu to je pokoloruje sobie :P
kolekcj Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Udziel poproszę wskazówek jak kolorować. Tzn. jakie parametry zmieniasz?
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 Jeśli posiadasz program GIMP to:-Otwierasz wybrane zdjęcie i klikasz na nie prawym przysiskiem myszy i wybierasz kolejno Obraz > tryb > RGB-następnie klikasz w przyborniku 2x na ikonke wypełniacza" (takie wiaderko z farbą) i tam jest taki przycisk z napisem to klikaszto, rozwija się menu i wybierasz Kolor"-Aby pokolorowac dany fragment zaznaczasz obiekt dany przy pomocy lassa" w przyborniku-W przyborniku na samym dole jest wybor kolorow, ktorymi chcesz malowac zaznaczony fragment-Wypełniasz Wiaderkiem z farbąNajlepiej jest wybierac kolory bardziej szarawe, nie za jaskrawe.Pozdrawiam KLOKI. Jak bedzie cos jeszcze nie tak to pisz.
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 Przycisk z napisem ryb: Zwykły" * w pierwszym myslniku mialo byc :P
Romel79 Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 To ostatnie jest dobre , tylko nie dokończone.pzdr
kloki Napisano 17 Marzec 2004 Autor Napisano 17 Marzec 2004 No mówie, że za mało pola do popisu - 5 kolorów cimnych na krzyz. Za duzo bieli i czerni.
kolekcj Napisano 17 Marzec 2004 Napisano 17 Marzec 2004 Poszukałem w Adobe Photoshop i coś takiego mi wyszło. Jak na pierwszy raz nie jest chyba źle. Tylko miałem problemy z twarzą. Trochę za jasna. Połowa jest zupełnie biała.
kloki Napisano 18 Marzec 2004 Autor Napisano 18 Marzec 2004 No fajnie fajnie tylko:- Twarz bardziej, że tak powiem pomarańczowawa, włosy powinny mieć też swój kolor. A twarz na połowie jest biała, bo to światło :p
Gość Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Mój kolega prcuje w reklamie i robi grafiki na Mac-ku. Ma taki programik nazywa się retro cośtam cośtam który sam koloruje czarnobiałe fotki a nawet filmy {tak jak w polsacie były np kolorowe wesje z Pawlakim i Kargulem albo jak rozpętałem IIWŚ}. Polega to na tym że są fabrycznie - programowo określone odcienie i kolory do bieli i szarości {jak zrobisie np dwie fotki tego samego ze statywu - jedna fotka kolor druga cz-b to można też samemu zdefiniować}. Robisz skana foty wciskasz guziol, wracasz za 2 godziny i masz gotowe. Fajna zabawa i wyglądają w 99% na org.
Gość Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Fotki naprawdę super, chyba sam się pobawie w malowanie zobaczę co mi wyjdzie
Gość Napisano 18 Marzec 2004 Napisano 18 Marzec 2004 Jak macie inne fotki to pochwalcie się a tak aprop znacie ciekawe linki ze zdjęciami kolorowymi przedstawiającymi Niemców WH/SS !!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.