Skocz do zawartości

Garrett euro ace czy fisher f4

Matej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich Odkrywcow! Brachol zamiaruje zaczac zabawe z wykrywka, i tutaj kieruje prosbe do was w pomocy przy wyborze detektora. Tereny po jakich bedzie smigal, to tylko
angielskie pagorki, wraz z nadmorskimi plazami, czyli chodzi o wykrywke zdecydowanie z naciskiem na kolorowa drobnice. Co w tym przypadku doradzicie fisher f4, czy garrett euro ace? Tyle naczytalismy na temat jednego, i drugiego sprzetu, ze juz sami nie wiemy w co powinnien uderzyc, dlatego liczymy na ciekawe, i zyczliwe opinie.
Dodam ze jeden z tych sprzetow bedzie pierwsza wykrywka brata. Z gory dzieki za wszystkie rady.
Napisano
Jak macie zamiar kupić, to raczej nie dwie takie same wykrywki. Inaczej będziecie musieli chodzić dość daleko od siebie, bo chyba wykrywki o które pytasz nie mają możliwości regulacji częstotliwości.
Napisano
Nie zrozumailes pytania. ;) Chodzi mi o to, ktory sprzet bedzie lepszy ace, czy fisher, a wybor padnie na jeden z dwoch detektorow, ktorego bedzie uzywal moj brat.
Napisano
euro ace używam od przeszło roku,przeszedł wiele modyfikacji(regulacja głośnoiści,podświetlenie)moge polecić z czystą świadomościa nie raz zawstydził poroximę z cewką dd nie mówiąc już o big nel i co jest plusem zę sa dedykowane cewki gdzie zasięgi wrastaja i można porównywac do sprzętu za 4 tysiaki
Napisano
witam jeśli fisher to nie f4,wolałbym już f2 albo droższy f5.Zasięgi mają te same cewka dd może i dobra ale mało precyzyje namieżanie.Niby już to masz w garści a za chwile nie.F4 jeszcze boi się słupów wysokiego napięcia i drugich wykrywek w pobliżu.Wcześniej łaziłem z kumplem cewka w cewke on miał f2 a ja f5 zero zakłuceń,po zmianie na f4(chciałem wykrywke z cewką dd)porażka minimum 15metrów jeden od drugiego.Dlatego tylko nie F4 przerobiłem to na własnej skórze i portfelu.POZDRAWIAM.
Napisano
on miał f2
po zmianie na f4(chciałem wykrywke z cewką dd)porażka minimum 15metrów jeden od drugiego

Jest tak, że dwa jednakowe i pracujące na tej samej częstotliwości wykrywacze nie mogę koło siebie pracować. To samo wystąpiłoby przy dwóch Ace 250, Coinmasterach i wielu innych. Tutaj nie należy wykrywacza winić, że jest niestabilny, bo jest, tylko trzeba się nim umieć po służyć i znać minimum anomalii". Po drugie uważam za głupotę zamianę o wiele lepszego F5 na F4 tylko ze względu na cewkę. Można przecież było dokupić wyłącznie samą cewkę do F5. Cena o ponad połowę niższa. Ale jak tam wolicie.

K.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie