Matej Napisano 16 Sierpień 2012 Autor Napisano 16 Sierpień 2012 Witam Wszystkich Odkrywcow! Brachol zamiaruje zaczac zabawe z wykrywka, i tutaj kieruje prosbe do was w pomocy przy wyborze detektora. Tereny po jakich bedzie smigal, to tylko angielskie pagorki, wraz z nadmorskimi plazami, czyli chodzi o wykrywke zdecydowanie z naciskiem na kolorowa drobnice. Co w tym przypadku doradzicie fisher f4, czy garrett euro ace? Tyle naczytalismy na temat jednego, i drugiego sprzetu, ze juz sami nie wiemy w co powinnien uderzyc, dlatego liczymy na ciekawe, i zyczliwe opinie.Dodam ze jeden z tych sprzetow bedzie pierwsza wykrywka brata. Z gory dzieki za wszystkie rady.
Krychus Napisano 16 Sierpień 2012 Napisano 16 Sierpień 2012 W tym wypadku lepszy będzie F4, gdyż przemawia za nim między innymi balans gruntu. Na plażach będzie przydatny. I w ogóle wszędzie...K.
Tomax Napisano 16 Sierpień 2012 Napisano 16 Sierpień 2012 Jak macie zamiar kupić, to raczej nie dwie takie same wykrywki. Inaczej będziecie musieli chodzić dość daleko od siebie, bo chyba wykrywki o które pytasz nie mają możliwości regulacji częstotliwości.
Matej Napisano 16 Sierpień 2012 Autor Napisano 16 Sierpień 2012 Nie zrozumailes pytania. ;) Chodzi mi o to, ktory sprzet bedzie lepszy ace, czy fisher, a wybor padnie na jeden z dwoch detektorow, ktorego bedzie uzywal moj brat.
Tomax Napisano 16 Sierpień 2012 Napisano 16 Sierpień 2012 OK:) Myślałem, że dwa patyki na raz kupujecie.
Rolerfer Napisano 19 Sierpień 2012 Napisano 19 Sierpień 2012 a ja jednak jestem za euro ace, i zasieg i dyskryminacja naprawde daja rade w kazdym terenie
kaskaxxx Napisano 19 Sierpień 2012 Napisano 19 Sierpień 2012 F4; waga -wyważenie balans gruntusuper czytelny wyświetlacz
Krychus Napisano 19 Sierpień 2012 Napisano 19 Sierpień 2012 Czy super czytelny? Nie powiedziałbym. Szczególnie większe mogły by być cyferki konduktywności. Pozdrawiam serdecznie, K.
bzyku777 Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 euro ace używam od przeszło roku,przeszedł wiele modyfikacji(regulacja głośnoiści,podświetlenie)moge polecić z czystą świadomościa nie raz zawstydził poroximę z cewką dd nie mówiąc już o big nel i co jest plusem zę sa dedykowane cewki gdzie zasięgi wrastaja i można porównywac do sprzętu za 4 tysiaki
Krychus Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Ooo. To do Rutusów robią już cewki NEL?K.
kaskaxxx Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Porównanie wyświetlacza F4 i EuroAce -to miałam na myśli ,bo o tym wątek.
saper164 Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 witam jeśli fisher to nie f4,wolałbym już f2 albo droższy f5.Zasięgi mają te same cewka dd może i dobra ale mało precyzyje namieżanie.Niby już to masz w garści a za chwile nie.F4 jeszcze boi się słupów wysokiego napięcia i drugich wykrywek w pobliżu.Wcześniej łaziłem z kumplem cewka w cewke on miał f2 a ja f5 zero zakłuceń,po zmianie na f4(chciałem wykrywke z cewką dd)porażka minimum 15metrów jeden od drugiego.Dlatego tylko nie F4 przerobiłem to na własnej skórze i portfelu.POZDRAWIAM.
Krychus Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 on miał f2po zmianie na f4(chciałem wykrywke z cewką dd)porażka minimum 15metrów jeden od drugiegoJest tak, że dwa jednakowe i pracujące na tej samej częstotliwości wykrywacze nie mogę koło siebie pracować. To samo wystąpiłoby przy dwóch Ace 250, Coinmasterach i wielu innych. Tutaj nie należy wykrywacza winić, że jest niestabilny, bo jest, tylko trzeba się nim umieć po służyć i znać minimum anomalii". Po drugie uważam za głupotę zamianę o wiele lepszego F5 na F4 tylko ze względu na cewkę. Można przecież było dokupić wyłącznie samą cewkę do F5. Cena o ponad połowę niższa. Ale jak tam wolicie. K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.