darek033 Napisano 10 Sierpień 2012 Autor Napisano 10 Sierpień 2012 Witam serdecznie ..Proszę specjalistów od guzików o pomoc a mianowicie wyskoczył mi taki oto guzik chyba wz28..Ale nie oto chodzi wydaję mi się że on nie jest z cynku...Poniżej na zdjęciach zamieściłem po lewej cynkowy guzik nie czyszczone oby dwa...Nie ma żadnych wżerów choć znaleziony koło tamtego z lewej...Guzik generalnie na kolor brązowy..Wydaję mi się że wzór orła też jakiś inny...Pozdrawiam
bounty1 Napisano 11 Sierpień 2012 Napisano 11 Sierpień 2012 alpakowy guzik wz. 1928/33 używany z reguły przez kadrę oficerską i starszych podoficerów, powinien być w oryginale oksydowany na stare srebro.Produkcja Bronisław Grabski, Łódź.
darek033 Napisano 11 Sierpień 2012 Autor Napisano 11 Sierpień 2012 Dziękuję za odpowiedź mam jednak jeszcze jedno pytanie.Czy i jak mam ten guzik wyczyścić??
bounty1 Napisano 11 Sierpień 2012 Napisano 11 Sierpień 2012 wrzuć go na kilka godzin do coca-coli, obserwuj efekt.Powinno się uwidocznić srebrzenie a tlenki może trochę zejść.Cudów nie oczekuj, są pewne zmiany które są nieodwracalne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.