Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet francuski?

monisiajka

Pytanie

Napisano

Znaleziony w komórce, między Zgorzelcem a Bolesławcem. Długość tuleji 67mm, średnica tuleji ok. 19mm/22mm, szerokość sztychu 22mm, wysokość sztychu ok, 16mm.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znaleziony w komórce, między Zgorzelcem a Bolesławcem. Długość tuleji 67mm, średnica tuleji ok. 19mm/22mm, szerokość sztychu 22mm, wysokość sztychu ok, 16mm.

Napisano
Długość tulei jak w AN IX, szerokość głowni też się zgadza. Badał kolega średnicę wewnętrzną tulei? Jeśli tak, to by się zgadzało, jeśli zewnętrzną to lipa. Wewnątrz tulei winno być 22 mm...
Napisano

Widzisz, przeglądałam forum i widziałam owe zdjęcia i skromnym,niedoświadczonym moim oczkiem zauważyłam kilka różnic: mianowicie: wpust do zamka jest z góry a nie jak na zdj z linku z boku, poza tym mój bagnet jest u góry płaski a nie jak tamten (w przekroju jest jak krzyż). Napiszcie co myślicie bo ja moge się mylić.

Napisano
Do R51: wszystko dokładnie zmierzyłam i się zgadza, teraz chciałabym dowiedzieć się troszkę więcej na temat sygnatur na tym moim bagnecie- np.na zdj nr 3 jest słabo widoczna literka F z gwiazdką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie