Poszukiwacz bunkrów Napisano 10 Sierpień 2012 Autor Napisano 10 Sierpień 2012 Witam!Mam taką wronę z błyskawicami i do niej tabliczkę za zajęcie 1 miejsca.Interesuje mnie za co ta nagroda była ,jakiej formacji i co to za jednostka (2 kompania 42 pułku łączności?).pozdrawiam
R51 Napisano 10 Sierpień 2012 Napisano 10 Sierpień 2012 Zawody strzeleckie kadry oficerskiej w 1936 roku. Jednostkę mym zdaniem kolega zidentyfikował dobrze
Poszukiwacz bunkrów Napisano 10 Sierpień 2012 Autor Napisano 10 Sierpień 2012 dzięki za szybką identyfikację! :)Jakby kogoś interesowało to jednostka to 2 kompania 42 korpuśnego oddziału łączności ,który stacjonował przy ulicy Narutowicza w Szczecinie.http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/NachrichtenabteilungenKorps/KNA42.htm
matthew Napisano 10 Sierpień 2012 Napisano 10 Sierpień 2012 Moim skromnym zdaniem to pierwsza nagroda ale w podoficerskich zawodach strzeleckich w 1936.
Pytanie
Poszukiwacz bunkrów
Witam!
Mam taką wronę z błyskawicami i do niej tabliczkę za zajęcie 1 miejsca.
Interesuje mnie za co ta nagroda była ,jakiej formacji i co to za jednostka (2 kompania 42 pułku łączności?).
pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.