Lancer Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Napisano 5 Sierpień 2012 Proszę o identyfikację i wycenę kilku szabli.
mietek Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Identyfikacja - szable nie sa w kolejnosci jak zdjecia na forum.Cena 1000zl/szt, za czesc z tego co widac to nic specjalnego.
Lancer Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Napisano 5 Sierpień 2012 Proszę o identyfikację i wycenę kilku szabli.
Lancer Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Napisano 5 Sierpień 2012 Z góry dziękuję za pomoc, chodzi mi bardziej o zidentyfikowanie tych szabli niż wycenę, wycena ma być tylko do mojej świadomości, ale nie jest priorytetem, pozdrawiam
mietek Napisano 6 Sierpień 2012 Napisano 6 Sierpień 2012 Daj porzadne zdjecia a nie takie wyskrobki.Na podstawie samych rekojesci moze troche ponad polowe z tego da sie zidentyfikowac.Takie same rekojeci byly uzywane w roznych wzorach.
Lancer Napisano 7 Sierpień 2012 Autor Napisano 7 Sierpień 2012 http://imageshack.us/g/215/dsc0018ut.jpg/Proszę tutaj jest więcej fotek, całości szabli, jesli to mozliwe proszę mi podać ich nazwy, typu, modele, dziękuje i pozdrawiam
mietek Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Jakie zdjecia (i wymiary) taka identyfikacja:- palasz pruski kawaleryjski- pruska tzw maly blucher"(trzeba by wymiary)- austrowegry piechoty- austrowegry kawaleria- palasz pruski piechoty, oficerski- prusy/niemcy oficerska- cos wzorowane na 1822, lub wczesna 1822 (Francja, US, Bawaria, Niemcy)- szaszka, nie moj temat, wzoru nie znam- na 99% jakis skladak, z rekojescia tasaka i zbyt dluga glownia, pochwa nie pasuje- palasz, rekojesc typu francuskiego, oficerski- palasz francuski, piechotyAby mialo to sens to:Nr broni aZdjecie calosciZdjeciae rekojesciZdjecie orla, inicjalow na rekojesciDlugosc glowniSzer glowni przy rekojeciSygnowanie na glowni (bok grzbiet)Sygnowanie na rekojesciBicie regimentowe (jesli jest)Sprawdzenie czy sa slady wymiany glowni (rozkuwania)Potem jwNr broni a+1 itd
mietek Napisano 7 Sierpień 2012 Napisano 7 Sierpień 2012 Jest jeszcze palasz kawaleryjski, francuski, lub wzorowany na nim
Pytanie
Lancer
Proszę o identyfikację i wycenę kilku szabli.
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.