Kosa2 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2012 Witam.Ostatnio dostałem taki bagnecik i chciałem usunąć z niego rdzę i założyć nowe okładziny.Proszę o rady i piszę że jak coś to elektroliza odpada bo nie mam środków.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2012 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 5 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 6 Sierpień 2012 Share Napisano 6 Sierpień 2012 Ja bym okładzin nie wymieniał-zawsze oryginalne to oryginalne , ale Twój fant i Twoja decyzja. Jak nie chcesz rozbierać to Fosol i szczotka -naprzemian, do skutku. Jak chcesz rozebrać a nie chcesz robić elektrolizy to zrób autolizę- jak znajdziesz wpisując w szukajce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Okładek nie wymieniaj, nasącz te olejem lnianym. Następnie czyść metal ręcznie włókniną.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Chcesz porządnie to zrób tak:1.Elektroliza2. Jak już zneutralizujesz chemie, weż drucianke i wyczyść cały aby był piękny goły metal3. Okładziny jak mówił Wojtek, nasącz Pokostem4.Bagnet zakonserwuj paralodiem b44, lub co polecam do wykopków to psiknij bezbarwnym I na półkęPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 13 Sierpień 2012 Share Napisano 13 Sierpień 2012 Adrian950-poczytaj sobie książkę Janusz Sękowski Konserwacja broni białej" rozdział 39-niedozwolone metody antykorozyjnego zabezpieczania stali. Tam właśnie pisze o psikaniu bezbarwnym" - co tak polecasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.