Bezimienny Napisano 31 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2012 Witam. Szukam najlepszego tabletu (czy tableta?) do 500zł i mam taki o to na oku http://allegro.pl/tablet-ainol-elf-ii-2x1-5ghz-8gb-hdmi-usb-ics-i2510696346.html i nie wiem czy to najlepszy do tej kwoty? Nie znam sie na tym za bardzo może ma ktoś wiedzę na ten temat? Może ktoś nawet taki ma?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 http://www.tabletowo.pl/2012/07/19/tablety-ainol-tornado-mars-elf-ii-i-aurora-ii-oraz-acen-smarttab-w-ofercie-sklepu-x-kom/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienny Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 No to tam jest ten sam co dałem w linku, jak piszą że ciekawy sprzęt z nie złe pieniądze to sobie go kupie, Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Zwracaj uwagę na rodzaj ekranu, bo w tych tanich produkcjach to niezwykłe badziewia montują... a najlepiej pomacaj u kogoś iPada i porównaj z tym tańszym wówczas dojdziesz do wniosku, że trzeba dozbierać kasę. iPada 2 16gb z 3g można kupić używanego za dobre pieniądze i zresztą jak brać to od razu z 3g bez tego tablet traci 60% ze swojej funkcjonalności. Zresztą praktycznie, żaden tańszy tablet nie oferuje wbudowanego modemu 3g... można też wziąć pod uwagę iPada pierwszej generacji sprzęt cały czas godny polecenia i nadal bije na głowę tanie tablety, w ładnym stanie z 3g można już wyrwać za 800złpozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienny Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2012 Gniewkos a powiedz mi bo jak już pisałem jestem zielony, bo ja tak na co dzień używam modemu LTE (reklamują go na polsacie) z kartą na plusa, i go podpina sie do kompa jak zwykły pendrive przez USB to na tym tablecie co chciałem kupić będzie chodzić? wejście USB jest...szczerze to myslalem ze to wystarczy...a dalej samo pójdzie czyli sie zainstaluje oprogramowanie i będzie jak na kompie... Pozdrowienia i dzięki za zainteresowanie tak samo Sonicsqadowi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 95% modemów na tzw usb nie działa na tabletach. Musisz przejrzeć listę:3G Usb Dongle Huawei E1750 WCDMA3G Usb Dongle Huawei E1820 WCDMA3G Usb Dongle Huawei E173-u WCDMA3G Usb Dongle Huawei EC1261 CDMA20003G Usb Dongle Huawei EC122 CDMA20003G Usb Dongle Huawei E220 WCDMA3G Usb Dongle Huawei E173-s WCDMA3G Usb Dongle ZTE MF633 WCDMA3G Usb Dongle ZTE MF110 WCDMA3G Usb Dongle ZTE MF637U WCDMA3G Usb Dongle ZTE MF190 WCDMA3G Usb Dongle Huawei EC150 CDMA20003G Usb Dongle Huawei E261 WCDMA3G Usb Dongle Huawei E1550 WCDMA3G Usb Dongle ZTE MF226 WCDMA3G Usb Dongle Huawei(Vodafone)K3770 WCDMA3G Usb Dongle Huawei ET188 TD-SCDMA3G Usb Dongle Huawei ET128 TD-SCDMA3G Usb Dongle ST-Ericsson ST-Ericsson TD CMCC Modem TD-SCDMA3G Usb Dongle ZTE ZTE-T A355 TD-SCDMA3G Usb Dongle ZTE ZTE-T A356 TD-SCDMA3G Usb Dongle A-LINK A-Link 3GU WCDMATo oficjalne z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Jeżeli zdecydujesz się na akurat ten model, weź go do ręki. Niech sprzedawca go włączy, pokaże co i jak. Pobawisz się, sprawdzisz ekran. W opisie jest że jest on multitouch więc już lepsza generacja, lecz w tabletach budżetowych mimo wszystko nie działają czasem jak powinny. Weź pod uwagę, że duży wyświetlacz potrzebuje sporej ilości energii. Bateria starcza na około 3-5 godzin intensywnej pracy lub obejrzenie około jednego filmu. Jeżeli korzystasz tylko z internetu, czytasz książkę itp bateria potrafi wytrzymać 8-10 godzin stałej pracy. Jeżeli zdecydujesz się na kupno tzw klawiatury USB do tabletu, wybierz sklep w którym będziesz mógł podłączyć ją do sprzętu i sprawdzić. Nie wszystkie klawiatury działają. Zaopatrz się od razu w dużą kartę pamięci. Pamięć jaką ma tablet jest pamięcią współdzieloną z systemem. Do dyspozycji użytkownika pozostaje około połowa miejsca. Na temat tabletów tej półki długo by gadać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Osobiście korzystam z modemu Huawei tzw MIFI czyli z wbudowanym ruterem i baterią. Energii wystarcza na około 5 godzin surfowania bez podpinania do ładowania a podłączyć można do niego każde urządzenie z WIFI. W domu leży podpięty do zasilacza i w całym domu mam zasięg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienny Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 co do tej listy to ja mam Huawei E398,na liście podanej przez Ciebie go niema, tylko niewiem czy to dobrze czy źle ? bo ta lista to te które działają czy te które nie działają? :D Co do modemu to odbiera sieć 3G i HSPA+ ,ale jeżeli dobrze rozumiem to zależy od modemu? czyli wystarczy kupić nowy modem bo karte mogę sobie przekładać? mam jeszcze stary modem z poprzedniej umowy, co do samego tabletu to chyba już wszystko napisałeś :) karte odrazu walnąłbym 32 GB, Pozdrowionka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 Jest to lista modemów które były testowane na tym tablecie i z nim współpracują. Android jest jeszcze systemem młodym" i nie posiada wszystkich sterowników. Modemy które potrzebują skomplikowanych sterowników raczej na nim nie ruszą chyba że producent takowe udostępni. Modem możesz kupić jaki chcesz. Musi jedynie współpracować z systemem. Najlepiej przejść się do sprzedawcy razem z modemem, lub zadać pytanie na jednym z forów Androida. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezimienny Napisano 2 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2012 Ok to chyba już wszystko wiem, wielkie dzięki !Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.