Skocz do zawartości

Niemieckie pojazdy wojskowe...

Krychus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
T-72 jechał 100km/h ??!!! Jak to mierzyliście ???

Tak na marginesie ja jestem Lato93" 6 OSSS JW 1956 w Ostródzie ;-)) szkolony na Starze 266 !
Napisano
Byłeś ostatnim poborem co służył 18 miesięcy bo potem to już zaczęła się powolna degradacja naszej armii do sławnego końca zwanego uzawodowieniem " przeprowadzonym przez psychiatrę i anarchistę z czasów studenckich Klicha :((!!!
Napisano
Za kolumną czołgów jechał 266 i musiał się dobrze wyrabiać.Poligon w Orzyszu tzw.droga słońca,miałem tam okazję wrzucić 7 bieg w czołgu.Dwa razy w ciągu całej służby wojskowej.
Napisano
Powiem szczerze Damian84 że mi kilka razy moim Starem 266 o numerze rej. ULM 8873 udało się przekroczyć prędkość 100km/h Będąc w Iraku słyszałem też że amerykańskie Abramsy na znakomitych Irackich autostradach przekraczały 100km/h ale taka prędkość powodowała straszne zużycie gąsienic!
No ale tam siedzi silnik 1500 KM!
Napisano
woytas (11194 / 426)
2012-07-27 18:25:59
Ale na pewno nie po drogach publicznych?"

Tu nie chcę skłamać bo nie wiem dokładnie. W sumie BWP i tak po asfalcie jeździć nie może, bo zryje drogi. Na Rosomaka już wymagają prawko na C i nim normalnie można jeździć po drogach.
Napisano
W porównaniu do T-55 co tam na Witaszycach stoi za 200 tysiaków, to pewno, że nie dużo :)

Panowie projekt zrekonstruowania PzKpfw IV w skali 1:5 ruszył...

K.
  • 6 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie