wiktoro98 Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Napisano 23 Lipiec 2012 Witam.Mój PI o którym kiedyś była mowa na forum troszkę się popsuł.Bateria naładowana na max a jest tak:Gdy włącze i są wyzerowane potencjometry nie wykryje nawet wielkiego imadła.Gdy podkręce trochę potencjometr zmienia się jakby w dynamiczny i zaczyna wykrywać tylko jak macha się cewką.Kiedys wystarczyło trochę podkręcić obydwa potencjometry nie dużo i już zaczynał wyć co było normalną rzeczą w PI.Teraz musze potencjometr od czułości przekręcić cały-nic i prawie cały od pseudo dyskryminacji wtedy zaczyna działać i wykrywać jak normalny PI.W czym jest problem?
wiktoro98 Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Napisano 23 Lipiec 2012 Czy to może być przez rozregulowanie się tych dwóch śrubek w układzie?
Krychus Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 Kolego drogi.My się chyba nie dogadamy. Pytam się wyraźnie, jaki to układ - na podstawie jakiego układu to zostało wymyślone? Jakiś Jabel, Avt, krety, srety i te inne? Po drugie to powinieneś najlepiej trzasnąć tu od razu schemat tego wykrywacza i tak moglibyśmy dyskutować. A teraz to ja sobie mogę równie dobrze pogrzebać w ...
wiktoro98 Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 ...Zostało wymyślone na podstawie jakiegoś Nowaka czy coś
Krychus Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 czy cośAha. W takim razie życzę powodzenia. K.
kopijnik2 Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 nie - kolego...zacznij od fotek elektroniki i ścieżekfotki oznaczeń elementów półprzewodnikowychi proś - by ktoś - ozpoznał układ"...
armand Napisano 24 Lipiec 2012 Napisano 24 Lipiec 2012 Wyślij do producenta do naprawy czyli do pana Nowaka. Ale zacznij od sprawdzenia baterii.
wiktoro98 Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Na chwilę sprawa rozwiązana bo zawiozłem do magika-elektronika.Jakby było coś nie tak to będe pisał.Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.