Vorenus35 Napisano 15 Lipiec 2012 Autor Napisano 15 Lipiec 2012 Witam , po ostatniej wyprawie wykrywacz przestał piszczeć , to znaczy w słuchawkach jest ok działa dobrze ale po ich wyjęciu cisza :( , myślę że albo coś się stało z gniazdem albo padł głośniczek .Co radzicie czy da się go rozebrać i to sprawdzić od środka , nie chce grzebać bo boję się że pogorszę sprawę.
Krychus Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 A te słuchawki to masz z przejściówką? Jak tak - ją tez wyciągnij, nie tylko same słuchawki!!!Pozdrawiam, K.
Vorenus35 Napisano 15 Lipiec 2012 Autor Napisano 15 Lipiec 2012 Tak mam z przejściówką ale oczywiście wyciągałem bez przesady :D .
Pablooos Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Faktycznie moze to byc albo glosniczek albo gniazdo sluchawek. Glosniczek albo uszkodzony albo odlutowal sie kabelek , a gniazdo moglo sie zepsuc w momencie podlaczania lub odlaczania sluchawek i teraz masz glos tylko na sluchawki bo glosniczek w momencie podlaczenia sluchawek zostaje odlaczony. A co do rozkrecania F2 to z tego co czyatlem to nie jest prosta sprawa i chyba lepiej bedzie jak sam tego nie bedziesz rozbierac ! Moze niech sie wypowiedza ci co wiedza jak sie rozbiera F2. Pozdro
KrisssK Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 To ci się przyda:http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=2834&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=panel
KrisssK Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 I to jeszcze to:http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=2590
KrisssK Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 a tutaj jest pokazane jak to wygląda w F2:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=654100Ja do odklejenia panelu spróbował bym użyć suszarki do włosów.Gdy klej się nagrzeje łatwiej będzie go można odkleić.Niemniej jednak trzeba to robić ostrożnie bo łatwo uszkodzić przełączniki Notch i On/Off.Przepraszam za posty jeden pod drugim ale nie da się edytować.
Krychus Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 a gniazdo moglo sie zepsuc w momencie podlaczania lub odlaczania sluchawek i teraz masz glos tylko na sluchawki bo glosniczek w momencie podlaczenia sluchawek zostaje odlaczonyCzyli... że jak? Jak gniazdo by się zepsuło" (nie wiem czy chodzi Wam o zepsucie mechanicznie czy o podłączenia), to raczej głośnik by działał.Prawdopodobne jest też to, że nastąpiła awaria w stykach gniazda słuchawkowego - pozaginane - lub coś w ten deseń. Zacząłbym od nich...Głośnik obwiniałbym dopiero na końcu... Zresztą te wykrywacze są robione na chybił-trafił, tak więc i podobnej jakości lutów trzeba było by się spodziewać. Pozdrawiam serdecznie i życzę rozwiązania problemu, K.
Pablooos Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Krychus - Chodzi mi o mechaniczna usterke gniazda. W momencie wkladania wtyku glosnik powinien zostac wyciszony i wtedy slyszysz tylko w sluchawkach. Bardzo mozliwe ze cos sie zluzowalo, pekło lub moze cos tam wpadlo i wykrywka pracuje jak by caly czas miala podlaczone sluchawki. Lub tak jak wczesniej pisalem moze luty puscily przy glosniczku. Pozdro
Krychus Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Stwierdziłem podobnie - może faktycznie gdzieś krzywo wcisnął a chama", albo wtykowi towarzyszył jakiś kamyczek, albo... i styki delikatnie się popodginały... Pozdrawiam serdecznie, K. Czyli reasumując od gniazda słuchawkowego bym zaczął...
Vorenus35 Napisano 15 Lipiec 2012 Autor Napisano 15 Lipiec 2012 Dzięki wielkie , zerknę do gniazda i spróbuję zlokalizować problem jeśli nic nie zobaczę to raczej nie będę go rozbebeszał tylko będę działał na słuchawkach .
Krychus Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Ja dzisiaj aktywny do 02:00. Jak coś, pisz śmiało. Pozdrawiam, K.
manierka Napisano 17 Lipiec 2012 Napisano 17 Lipiec 2012 jak kupiłes w vikingu ten model to zadzwoń czasami to nie wiele kosztuje i nic nie popsujesz panel plastikowy zepsuty przycisk wymiana kosztowala w f4 100zł 1,5 roku temu to ile naprawa gniazda ja bym sie zorientował pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.