kurkow Napisano 9 Lipiec 2012 Autor Napisano 9 Lipiec 2012 PowitałMa ktoś pojęcie co to za kurteczka?Krążą plotki, że może to być dragońskie wdzianko z Prus, lub Austro- Węgier, ale nie ma mądrego, który by to potwierdził...
kurkow Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 Na guzikach w ichniejszej pisowni jest chyba wystukane Belgrad"
mietek Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Na guziku Belgrad, na dole. Co na gorze? Sa tam jakies 3 litery (chyba).
kurkow Napisano 9 Lipiec 2012 Autor Napisano 9 Lipiec 2012 PowitałMa ktoś pojęcie co to za kurteczka?Krążą plotki, że może to być dragońskie wdzianko z Prus, lub Austro- Węgier, ale nie ma mądrego, który by to potwierdził...
mietek Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Y o ile dobrze pamietam nie ma ytej litery cyrylicy.Daj zdjecie.Jak dla mnie Prusy i Austrwegry odpdaja. Guziki serbskie lub jugoslawianskie.Na poczatek warto poszukac w kolekcjach guzikow, moze to cos podpowie.Za tydzien bede mial wglad w albumy z 1 wojny, gdzie sa fotki Serbow, poszukam czy jest cos podobnego.
dziadu94 Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Witaj kolego.Nie ma może jakiś stempli/napisów po wewnętrznej stronie kurtki? Mi osobiście na pierwszy rzut oka przypomina ułańską, ale mogę się mylić.Pozdrawiam
Pytanie
kurkow
Powitał
Ma ktoś pojęcie co to za kurteczka?
Krążą plotki, że może to być dragońskie wdzianko z Prus, lub Austro- Węgier, ale nie ma mądrego, który by to potwierdził...
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.