Skocz do zawartości
  • 0

składany bagnet

sid30

Pytanie

Napisano

witam
jak w temacie :) proszę o pomoc w identyfikacji, wpadło mi w łapska a nigdy wczesniej nie widziałem takiego. Nie wyglada na jakis wynalazek typu składany kałach CCP :)
długość całkowita 30 cm, po złożeniu 22 cm, ostrze 18 cm,średnica pierścienia na lufę 1,5 cm, rękojeść bakelitowa, To nie jest żaden składak sprężynowy, składany ręcznie po naciśnięciu blokady widocznej na zdjęciu w przedniej części rękojeści. Niestety ktos wydłubał mu blokadę na karabin ( dziura widoczna na fotce)

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo fajny włoski bagnecik -gratuluję trafienia.
Dla porównania tu podobny:
http://myvimu.com/exhibit/30588617-wloski-skladany-bagnet-m-1938-pierwsza-wersja

Pozdrawiam,
Piotr
Napisano
super :))bardzo dziękuje za pomoc :)) a dl torby borby tradycyjne buzi :)ano czasami tak bywa że coś wpadnie w łapska i jest problem z identyfikacją :( A nie wiecie czy zatrzask będzie pasował od któregos z modeli mannlichera ? ta dziura jest wnerwiająca :(
pozdrawiam
Napisano
Właśnie z tego powodu napisałem, że na linku jest podobny (czyli nie identyczny).
Z zatrzaskiem będzie problem, z żadnego popularnego się nie dobierze - jeśli już trzeba szukać zapaleńca, który dorobi wierną replikę (w razie czego służę pomocą w znalezieniu ;-).

Pozdrawiam,
APiotr.
Napisano
zukuri byłbym jak najbardziej zainteresowany dorobieniem takiego zatrzasku :) jeśli masz taka możliwość lub znasz kogoś kto to może dorobić to daj mi znać
Napisano

witam
jak w temacie :) proszę o pomoc w identyfikacji, wpadło mi w łapska a nigdy wczesniej nie widziałem takiego. Nie wyglada na jakis wynalazek typu składany kałach CCP :)
długość całkowita 30 cm, po złożeniu 22 cm, ostrze 18 cm,średnica pierścienia na lufę 1,5 cm, rękojeść bakelitowa, To nie jest żaden składak sprężynowy, składany ręcznie po naciśnięciu blokady widocznej na zdjęciu w przedniej części rękojeści. Niestety ktos wydłubał mu blokadę na karabin ( dziura widoczna na fotce)

Napisano

i ostatnia sygnatura :0 więcej się ich nie dopatrzyłem Wszystkie sygnatury są wybite na rękojeści od spodu tj od strony pierścienia na lufę
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie