MłodyPolska Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Napisano 4 Lipiec 2012 Witam.Po pół rocznym chodzeniu z F2, postanowiłem się powoli przesiąść na inny wykrywacz, głównie z racji tego, że lubię sobie pochodzić typowo pod militarkę, a jak wiadomo nie jest to jakiś głęboki sprzęt.I tu mam pytanie do Was.Poszukuje sprzętu typowo uniwersalnego.Tak samo monetki, jak i większa militarka mnie interesuje.Z początku mój trop padł na Rutusa Proxime, ale dużo osób ma negatywną opinie na temat tego sprzętu.Myślałem też nad Minelabem X-Terra 70.Nic więcej nie wpadło mi w oko.Budżet to max 2000 tys. i to jak dobrze sprzedam F2 :)Dziękuje z góry za pomoc
Krychus Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 Poszukuje sprzętu typowo uniwersalnego.Za 2 tysiące czegoś takiego nowego, zagranicznego raczej nie dostaniesz. Tutaj w grę wchodzą tylko polskie rutusy. Ja osobiście miałem się przesiąść na nie już dawno (myślałem też o Proximie, a też chodzę z f2), ale podobnie jak Ty także naczytałem się nieciekawych opinii, że ostatnio Rutus leci sobie w kulki". Gdyby nie to, że w pewnych sklepach popodnosili ceny (powariowali... po 400 zł gdzieniegdzie), to człowiek spokojnie załapałby się na terrę 505 albo garretta at pro. Teraz osobiście poluję na sovereigna gt, ale wątpię czy da się wyrwać jakiegoś w miarę porządnego za max 2 tysiaki :) Z tego co słyszałem w opinii znajomych terra 70 to całkiem przyjemny sprzęt, bardzo dobrze wykonany (a po chodzeniu dłuższy czas z fiszem" chyba tylko na to pozostaje patrzeć - bo cóż innego może być gorszego w droższym sprzęcie :DDD) My tu gadu gadu, a za 2 kółka można wyrwać nowego świetnego tesoro vaquero... I krążyłbym raczej wokół niego. Pozdrawiam, K.
MłodyPolska Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Napisano 4 Lipiec 2012 Krychus, dokładnie to samo zasłyszałem o Rutusach, dlatego wole dmuchać na zimne.Jeśli chodzi o ceny, to może fakt, iż trwa sezon? Nie jestem doświadczonym poszukiwaczem, dlatego nie wiem, czy nie warto poczekać do zimy i wtedy zaatakować z kupnem, bo ceny będą mniejsze :) Fishera właśnie w takim okresie dorwałem za 799zł z 850, także w takim przedziale cenowym jakaś różnica jest.Dzięki za wiadomości o terrce 70.Właśnie trafiłem jakiś starszy wpis na forum o tesoro vaquero, ale nie mogę znaleźć żadnego portalu, który by miał go w swoim asortymencie, więc i nie znam dokładnej ceny :)Krychus dzięki za rady!
talgo Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 jak wyczaisz to kupisz kumpel ostatnio kupił Sove Gt za 1700zł w ładnym stanie
MłodyPolska Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Napisano 4 Lipiec 2012 Niestety w moim przypadku odpada, bo mam takie założenie, że wole kupić nowy i w 100% sprawny sprzęt, niż dać mniej, nawet na lepszy sprzęt, ale potem mieć jakieś problemy.Nie wierzę w życiu w fartm a Sova Gt za taką cenę to albo głupota sprzedającego (lub też dobra wola, w którą nie wierzę) lub też totalnie zajechany sprzęt.Jest na forum jakiś posiadasz Minelaba X-terry 70?
mariusz12348 Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 Jest ale 705 bo nowego 70 już nie dostaniesz , i z czystym sumieniem mogę polecić ten sprzęt . Chodzę z nim już 1.5 roku i nie mam zamiaru zamieniać jak na razie .Niestety cena sporo ponad 2000tys
pytlus555 Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 witam:) w tym sezonie przesiadłem się z delty na argo v3 i powiem że sprzęt jest dobry na militarkę jak i na kolorek:) co do złych opinii o rutusie to zależy od sprzętu jaki się dostanie...np. argo v2 miał jakieś wady ze wzbudzaniem ale z moim jest ok a chodzę na max czułości więc uważam że sprzęt warty polecenia:) Mój kolega miał x-terkę 705 i też ładnie kosił fanty więc decyzja należy do ciebie:)
mariusz12348 Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 Mam kolesia który również chodzi z proximą cewka dd i też kosi fanty raz on więcej a raz ja , to zależy chyba od farta i miejsca
pytlus555 Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 masz rację kol. mariusz wiele znaczy od miejsca....np mój kolega f2 trafił ladnego denara srebrnego rzymskiego a ja ..tylko..srebrne 15 kopiejek i jakies tam prl-owskie monetki na jednym polu wiec nie zawsze prym wiedzie lepszy sprzęt
MłodyPolska Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Napisano 4 Lipiec 2012 mariusz, teraz mnie zaskoczyłeś! Zauważyłem, że na polskich stronach dystrybutorów nie ma tych minelabów.A czemu 70 nie dostane? Istnieje jakąś Polska strona, gdzie można zorientować się w cenie? na jeden ze stron znalazłem 705, ale 3 tys. niestety o wiele za dużo.Wychodzi na to, że w tym przedziale cenowym i nowym sprzętem zostaje RUTUS.Dzięki za pomoc
desmo Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 Nie dostaniesz 70, bo już nie produkują tego modelu.
mariusz12348 Napisano 4 Lipiec 2012 Napisano 4 Lipiec 2012 705 jest następcą 70. Poszukaj na alledrogo terka ma 36 miesięcy gwarancji jak znajdziesz nie zajechana to kupuj . 50Czasami można kupić nówkę za 2500 ale z cewką 18,75,ja mam dd 7,5 i właśnie ta polecam . Więc warto może dozbierać lub zastanowić się nad ratami wychodzi to jakieś 200zł więcej
Krychus Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 Niestety cena sporo ponad 2000tysNiestety cena na dzień dzisiejszy z przesyłką to ponad 3 tysiące i to bez bajerów (mówimy tu o V.).Jest natomiast jeden sklep, który naprawdę nie oszalał i 705 można dorwać w normalnej wręcz, 2 499 zł cenie. bo już nie produkują tego modelu.Od 6 lat? :) To naprawdę długi okres... co kto robił ze sprzętem - jego wola... ale w większości przypadków stany są zadbane. Pozdrawiam, K.
MłodyPolska Napisano 5 Lipiec 2012 Autor Napisano 5 Lipiec 2012 No to pozostał mi jedynie Rutus Proxima ver.5Dużo osób posiada ten sprzęt, także myślę, że te negatywne opinie mogą się pojawić.Istnieje w Rutusie taka opcja, że po zakupie mogę w tydzień odezwał ze zwrotem pieniędzy?
desmo Napisano 5 Lipiec 2012 Napisano 5 Lipiec 2012 Nie ważne od ilu lat nie produkują X-terry 70 - nowej w sklepie się już nie kupi, a kolega za wszelką cenę chce sprzęt nowy. Ja nie mam nic przeciwko kupowaniu używanych sprzętów, nie ważne czy ma 6 czy 12 lat, ważne żeby był zadbany - chociaż wiadomo, ryzyko zawsze jest.Proxima i Argo w tym przedziale cenowym to będzie optymalny wybór. A z Rutusem pewnie się dogadasz ;)
ratkier Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 Niezły masz budżet. Gdybym miał te Twoje 2 mln zł to bym nieźle zaszalał a tak to mam ylko" F70.
rebok24 Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 Ja przesiadłem się na rutusa optime 2.0 i jest zajefajnie 100razy lepszy i głębszy nie 12cm tylko 30cm w ziemię się wbija, chodzi podobnie jest bardzo czuły ale sreberka ciągnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.