Skocz do zawartości

Omega + Nel = Sprzęt z górnej półki?

Przemko113

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, Omega wiadomo w swojej cenie jak najbardziej ok, ale czy założenie do tego wykrywacza sondy nel uczyni ze niego sprzęt mogący konkurować z tymi z górnej półki cenowej, czy pozostanie podrasowanym średniakiem? Chciałbym zapytać jeszcze o rzekomą plotkę jakoby praca w takim zestawieniu powodowała z czasem uszkodzenie elektroniki.
Napisano
czy założenie do tego wykrywacza sondy nel uczyni ze niego sprzęt mogący konkurować z tymi z górnej półki cenowej, czy pozostanie podrasowanym średniakiem?

A czy ładnie to tak porównywać tylko zasięg? Jak tu już ktoś ładnie napisał - liczy się też cała kultura pracy z wykrywaczem. Prawdę mówiąc na Youtube są filmy z udziałem Omegi i Nela, ale tamtemu panu to chyba nawet za głęboko brał :)

http://www.youtube.com/user/zdzichu229

Pozdrawiam serdecznie, K.
Napisano
działam na takim zestawie ze sukcesami, owszem jest nie tak głęboki jak argo ale jest szybki i cewka Tornado daje duże zwiększenie obróbki m2, ten zestaw jest dlamnie skuteczny tak poprostu, dobra dyskryminacja i prostota obsługi

dodam że już właściwie przelatanych miejscówek w okolicach warszawy mam dużo rzeczy z absolutnie 1 ligi jak salamandra, klamerki, sreberka ..... :)a moi kompani poza pojedyńczymi dobrymi trafami prawie nic ...(argo, prospector 2)

może to mój osobisty talent, szczęście chyba nie, bo bije ich na głowę ...
Napisano
czułość w zależności od warunków 75-85 (tak aby się nie wzbudzał)

częstotliwoć 3, Iron Noth, dyskryminacja; 3 dzwięki; i na bieżąco monitoruję grunt

jak jest baredzo czytso to all metal czułość ok 70.
Napisano
Sprzęty z fabryki first texas są przeróżnej jakości, tak więc nie każdy sobie możne na taką częstotliwość pozwolić. Fajnie, że koledze trafił się tak dokładnie zrównoważony model, iż możne sobie pozwolić na 99 :)

Pozdrawiam serdecznie, K.
Napisano
jakoś mam małą wiarę w te 99 ... fałszywe sygnały znacznie zmiejszają skuteczność poszukiwań, takie jest moje zdanie
Napisano
Ja z czułością jeszcze nigdy nie zszedłem poniżej 91. Także może być jak ktoś wcześniej napisał, że produkty tej firmy nie są powtarzalne jeśli chodzi o parametry.
Napisano
Można popatrzeć na jakiej czułości sie najlepiej sprawia , gostek dobrze objaśnia
http://www.youtube.com/watch?v=a8aCln_hwTc&list=UUJ7JkE9yewTDMbN9eYGflDw&index=4&feature=plcp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie