rotsen5 Napisano 30 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2012 W związku że ostatnio jest poruszany ten temat ,postanowiłem założyć taki wątek , nie wiem czy ktoś się przyłączy do tego i czy dobrze robię (przeciwników i tych co mnie poprą pozdrawiam).Nr1. Nikisiałka Mała - dworek , w 1968 znajoma babcia pasąca krowy obok szkoły(po wojnie zrobiono szkołę) że w 1939r. pakowano skrzynie w tym dworku i je zakopano gdzieś prawdopodobnie w istniejącym parku . Teraz jest prywatny właściciel i zakaz wstępu.Nr.2 Pobroszyn koło Opatowa młynarz zakopał srebrne monety i coś jeszcze do tej pory istnieją ruiny młyna i dużo śmieci ale jest plac gdzie rosną pokrzywy i niema śmieci ale tam tylko rama albo georadarw w latach 70 facet biegał z łopatą bez wykrywki ale czy co znalazł nie wiem. Nr3. Ćmielów ruiny zamku a przy nim staw a w nim zatopione srebrne dzwony . Czy to wszystko prawda dokładnie nie wiem. Ani też nie namawiam do nielegalnych poszukiwań , takie tam legendy depozytowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 30 Czerwiec 2012 Share Napisano 30 Czerwiec 2012 Widzisz... W każdej legendzie jest ziarenko prawdy. Wielu z nas zna takie opowieści, i część z nich okazuje się prawdą. Bywa że przez lata słoik srebrniaków urósł do wielkości skrzyń ze złotem. Dlatego jeżeli nie chcesz mieć kretowisk wielkości studni na tym terenie, nie podawaj nazw miejscowości. Jeżeli masz znajomych z wykrywką, przekaż im lokalizacje - może odwdzięczą się dobrym fantem - jeżeli nic nie znajdziecie będziesz miał o czym opowiadać przy piwku...Podobny temat założył Damex111 ;)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=701792#1410030Jak widać rewelacji nie ma...Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.