Skocz do zawartości

Ruiny w Świętokrzyskim

dartmoor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Znalazłem to forum przeszukując informację o ruinach w Świętokrzyskim. Ciekawi mnie czy gdzieś w tej okolicy są jakieś stare ruiny, powojenne albo jakieś zamki czy coś. Większość z tego co widziałem są raczej niewielkich rozmiarów. Mnie interesowało by coś o większej powierzchni. Jeśli znacie takowe miejsca to będę wdzięczny za informację o nich.
Napisano
Ruiny i oczywiście bardzo dużo podziemnych korytarzy znajduje się w Bodzentynie. Swojego czasu zapadały się ulice w Bodzentynie, a kilka starych domów miało wejście do tych tuneli. Ale najwięcej ruin znajdziesz na szlaku orlich gniazd, polecam zorganizować sobie pieszą wyprawę pod namioty na kilka dni jest co zobaczyć.
  • 9 months later...
Napisano
kolego a o zamku Krzyżtopór słyszałeś ? swego czasu największa rezydencja magnacka w europie przed wybudowaniem Wersalu, oprócz tego pełno tu ruin starych zamków pałaców itp. Tudorów, Ossolin, Ćmielów, Międzygórz i wiele wiele innych wystarczy na gogle wpisać ruiny świętokrzyskie i znajdziesz opełno
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie