dartmoor Napisano 24 Czerwiec 2012 Autor Napisano 24 Czerwiec 2012 Witam. Znalazłem to forum przeszukując informację o ruinach w Świętokrzyskim. Ciekawi mnie czy gdzieś w tej okolicy są jakieś stare ruiny, powojenne albo jakieś zamki czy coś. Większość z tego co widziałem są raczej niewielkich rozmiarów. Mnie interesowało by coś o większej powierzchni. Jeśli znacie takowe miejsca to będę wdzięczny za informację o nich.
dawidm Napisano 25 Czerwiec 2012 Napisano 25 Czerwiec 2012 Ruiny i oczywiście bardzo dużo podziemnych korytarzy znajduje się w Bodzentynie. Swojego czasu zapadały się ulice w Bodzentynie, a kilka starych domów miało wejście do tych tuneli. Ale najwięcej ruin znajdziesz na szlaku orlich gniazd, polecam zorganizować sobie pieszą wyprawę pod namioty na kilka dni jest co zobaczyć.
SirRaf Napisano 5 Kwiecień 2013 Napisano 5 Kwiecień 2013 kolego a o zamku Krzyżtopór słyszałeś ? swego czasu największa rezydencja magnacka w europie przed wybudowaniem Wersalu, oprócz tego pełno tu ruin starych zamków pałaców itp. Tudorów, Ossolin, Ćmielów, Międzygórz i wiele wiele innych wystarczy na gogle wpisać ruiny świętokrzyskie i znajdziesz opełno
MONASTYR Napisano 14 Kwiecień 2013 Napisano 14 Kwiecień 2013 W Bolminie ruiny starego pałacu.Jest w świętokrzyskim masę pałaców,niestety większość w rozsypce.Pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.